Jeter nadert langzaam ‘3000 club’

Door

Derek Jeter, de korte stop van de New York Yankees, is hard op weg zich bij een illuster rijtje te scharen. Jeter is na de serie tegen stadsgenoot New York Mets nog maar 25 hits verwijderd van de ‘3000 hits club’.

In de zevende inning was een hit van de captain van de Yankees goed om de score in ‘Sunday’s Subway Series’ gelijk te brengen tussen de twee teams uit ‘the Big Apple.’ Dankzij zijn honkslag scoorden Brett Gardner en Chris Dickerson.

De hit van Jeter bleek uiteindelijk de opmars naar een inning waarin de Yankees acht run scoorden om zodoende uiteindelijk de wedstrijd met 9-3 te winnen. Hierdoor sloten de Yankees de serie tegen de Mets met 2-1 af.

Dankzij de hit zondag heeft Jeter nu 2975 hits in zijn gehele carrière. Mocht hij de 3000 hits bereiken, dan zal hij de eerste persoon zijn die dat doet in een Yankee tenue. Overigens zal de 36-jarige korte stop de 28e persoon zijn die dat weet te bereiken in de MLB.

,,Het is nog heel ver weg voor mij,” liet Jeter weten toen hij geconfronteerd werd met deze toekomstige mijlpaal. ,,Ik denk er daarom nog niet aan. Maar hoe dichterbij je komt, hoe interessanter en leuker het gaat worden.”

Dat hij uitgerekend in het duel met de Mets weer een stap dichterbij deze mijlpaal kwam, is niet verwonderlijk. In de laatste 25 thuiswedstrijden tegen de Mets was Jeter telkens goed voor minimaal één hint.

Foto: blogamole.tr3s.com

Ook leuk om te lezen