Jeter is (weer) klaar voor de laatste zes

Door

Een vervelende enkelblessure gooide even roet in het eten, maar Derek Jeter is weer helemaal klaar voor de laatste zes hits die hem een legendarische status kunnen verschaffen: de 3.000ste honkslag van z’n carriere. ,,Misschien heel gek”, zo liet hij weten voor de wedstrijd van maandag tegen de Cleveland Indians, ,,maar vandaag ben ik er totaal niet mee bezig. Ik ben vooral blij dat ik weer kan spelen.”

In Cleveland was hij weer voor het eerst van de partij, nadat hij sinds 13 juni had gewerkt aan het herstel van zijn kuit. Hij bleef droog staan (hij werd drie keer uitgegooid op het eerste honk, en profiteerde eenmaal van een error), maar hij zei zich goed te voelen, ondanks de 6-3 nederlaag.

,,Geloof het of niet, maar ik was in het begin best een beetje zenuwachtig”, zo liet hij weten. ,,Omdat je een tijdje niet gespeeld hebt, voelde het aan als Opening Day. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, verdween dat gevoel.”

De kortestop heeft nog twee kansen om zijn mijlpaal te bewerkstelligen in Cleveland. De kans is echter groter dat hem dat – nog voor de All Star-game – lukt in zijn eigen Yankee Stadium: op donderdag begint New York aan een serie van vier wedstrijden tegen de Tampa Bay Rays.

De 37-jarige Jeter zal pas de 28ste speler die de mijlpaal van 3.000 hits haalt. En wat het helemaal uniek maakt: bij 27 klasbakken die het wel lukte, zit vreemd genoeg geen enkele Yankee.

,,Het voelt gewoon goed om weer terug te zijn”, aldus Jeter. ,,Ik hou er nou eenmaal niet van om wedstrijden te missen, punt. Dus om dan ook maar meteen drie weken uit de roulatie te zijn, valt me niet mee. Maar terugkijkend was het misschien de goede beslissing.”

Foto: nypost.com

 

Ook leuk om te lezen