Jered Weaver gooit no-hitter tegen Twins

Door

Starting pitcher Jered Weaver van de Los Angeles Angels heeft in de nacht van woensdag op donderdag een no-hitter gegooid tegen de Minnesota Twins. De werper bezorgde de moeizaam aan 2012 begonnen Angels een hoognodige overwinning en deed dat op vrijwel de best mogelijke manier denkbaar voor een pitcher. Weaver stond geen enkele honkslag toe zag slechts twee spelers van Minnesota het eerste honk bereiken.

Weaver had 121 worpen nodig voor zijn no-hitter, waarvan er 77 als strike gegooid werden. Een walk voor Josh Willingham en een passed ball zorgden voor de enige honklopers aan de zijde van Minnesota. De no-hitter kwam slechts eenmaal echt in gevaar; Trevor Plouffe sloeg een harde bal richting het rechtsveld, maar die bal gevangen door een vol sprintende Torii Hunter, die daarmee de no-hitter in leven hield.

De no-no van Weaver is de tweede no-hitter van het 2012-sezieon, nadat eerder Phil Humber van de Chicago White Sox al een perfect game gooide.

De negen dominante innings van Weaver werden begeleid door een sterke prestatie van de slagploeg van de Angels. De bijdrage van slugger Albert Pujols was weliswaar nog steeds miniem, maar Howie Kendrick en Kendrys Morales zorgden wel voor productie. Het duo nam het leeuwendeel van de negen gescoorde runs voor zijn rekening. Ondanks de prachtige prestatie van Weaver en de eclatante zege voor de in Anaheim gevestigde honkbalploeg, staan de Angels nog steeds onderaan de American League  West, met een achterstand van zeven wedstrijden op de Texas Rangers.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen