Jayson Werth: ‘Met Nationals om de prijzen spelen’

Door

Woensdagmiddag tekende Jayson Werth een zevenjarig contract ter waarde van 126 miljoen dollar bij de Washington Nationals. De free agent zal 38 zijn wanneer zijn contract afloopt, maar hij gaf aan gelijk dat dit niet zijn laatste contract zal zijn.

Bij de persconferentie in Nationals Park sprak Werth lovende woorden over zijn nieuwe team. ,,Ik heb het gevoel dat wij klaar zijn voor veel overwinningen de komende jaren. Ik denk dat we veel mensen gaan verrassen,” stelde de 31-jarige rechtsvelder.

Spelend voor zijn vorige club de Philadelphia Phillies voelde Werth al de gretigheid en de wil om te winnen bij de Washington Nationals. ,,Er loopt heel veel talent rond bij deze club. Kijkend naar de duur van mijn contract, zie ik kansen voor deze organisatie om te groeien en te gaan winnen. Dat was heel belangrijk voor me, want ik wil om de prijzen spelen.”

Opvallend is dat in de vier jaar dat Werth voor de Phillies speelde, zij alle jaren de National League East divisie wisten te winnen en dat de Nationals de laatste drie jaar als laatste eindigde in dezelfde divisie. Werth hielp de Phillies nog aan de winst in de World Series van 2008 waar hij zijn beste seizoen had met 36 homeruns en 99 binnen geslagen punten.

Afgelopen woensdag kwamen ook de Phillies met het grote nieuws dat, vriend en ex-teamgenoot van Werth, Cliff Lee, terug zal keren in Philadelphia.
Hij tekende een vijf jarig contract voor 120 miljoen dollar. ,,Zij hebben hun man terug, en dat is prima denk ik. Als je de beste wil zijn, zal je iedereen moeten verslaan. Wij zullen ons eigen spel moeten gaan ontdekken en zij dat van hun,” was Werth zijn reactie op de terugkomst van Lee bij de Phillies.

Manager Jim Riggleman gaf aan dat Werth waarschijnlijk als midvelder zal gaan spelen en als derde slagman zal opereren. Nationals huidige derde slagman, derde honkman Ryan Zimmerman, zal plaats moeten maken voor Werth.

Volgens Mike Rizzo, General Manager van de Washington Nationals, is Werth een enorme aanwinst voor de club. ,,We hebben hier te maken met een man die meer dan dertig homeruns kan slaan en daarnaast ook nog eens zo’n twintig honken voor je steelt. Maar het allermooiste aan Werth is dat hij in de grote wedstrijden op zijn best is.”

Foto: zozone.mlblogs.com

Ook leuk om te lezen