Jarige Parker trakteert Spurs op nieuwe zege

Door

Opnieuw kwamen Los Angeles Clippers er niet aan te pas in het AT&T Center. San Antonio Spurs was soeverein in eigen huis, won met 105-88 en staat inmiddels comfortabel met 2-0 voor in de semi’s van de Western Conference.

Het verhaal van game 2 was dat van de pointguards. Bij de thuisequipe excelleerde de jarige Tony Parker – hij is dertig jaar oud. De Fransman noteerde 22 punten, 5 assists en 5 rebounds. Daarmee herstelde hij zich van een matige openingswedstrijd tegen Lob City, waarin hij met 7 punten amper zijn stempel drukte.

De gangmaker van Los Angeles, Chris Paul, was niet in goede doen. De spelverdeler kwam tot 10 punten, 5 eindpasses en maar liefst 8 turnovers. Aanvallend was het allemaal teleurstellend wat de spelers van Vinney del Negro lieten zien. Blake Griffin wist nog 20 punten te maken. Randy Foye was naast Paul nog de enige Clipper die in de dubbele cijfers kwam (11) en daarmee was het wel gedaan.

Na een kwart leek de ploeg van Gregg Popovich al weg te lopen. Op een gegeven moment bedroeg de voorsprong 14 punten, maar in de tweede twaalf minuten wisten de bezoekers terug te komen tot 4 punten.

Na de hervatting was het rap gedaan. Opnieuw liepen de Spurs gemakkelijk uit. Eenvoudig speelden Parker en Tim Duncan (ook weer goed voor 18 punten) de wedstrijd uit. Als de Clippers nog iets willen maken van deze series moeten ze het roer snel omgooien, anders heeft San Antonio een finaleplek snel bewerkstelligd.

Foto: Getty Images

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/hZG1q89Wu2Q” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Ook leuk om te lezen