Jansen kampt weer met hartproblemen

Door

Toen de LA Dodgers gisteren in de negende inning een 10-8 voorsprong moesten verdedigen op de Colorado Rockies, om zo een three-game sweep te voorkomen, kwam verrassend genoeg niet closer Kenley Jansen op de heuvel te staan, maar mocht Ronald Belisario de wedstrijd uitgooien voor zijn eerste save van het jaar. Door deze overwinning, die na een 10-1 voorsprong halverwege de achtste inning toch nog moeizaam tot stand kwam, blijft LA in het spoor van de San Francisco Giants in de strijd om de divisietitel in de NL West.

Hartproblemen

De reden voor de afwezigheid van Jansen was niet dat hij ondermaats presteerde de afgelopen tijd. Het was namelijk allemaal een stuk serieuzer dan dat; na de wedstrijd tegen de Rockies maakte Dodgers-manager Don Mattingly bekend dat de Nederlander voor onbepaalde tijd is uitgeschakeld in verband met onregelmatige hartkloppingen, waarvoor hij voorafgaand aan de wedstrijd van afgelopen dinsdag al naar het ziekenhuis was gestuurd.

Dit is niet de eerste keer dat Jansen last krijgt van deze aandoening, want vorig seizoen miste hij ook al vier weken hierdoor. De verwachting is dat hij bloedverdunners nodig heeft en dat hij daarom op de disabled list terechtkomt vanwege het risico dat hij een bloedende wond oploopt tijdens baseballactiviteiten. Gecombineerd met die bloedverdunners kan dat dan verstrekkende gevolgen hebben. De kans is nu dan ook groot dat Jansen de rest van het reguliere seizoen moet gaan missen.

Meer blessures in Hollywood

Jansen is overigens niet de enige Dodger die de afgelopen dagen te maken kreeg met tegenspoed. Ook reliever Scott Elbert en outfielder Matt Kemp kampen met blessures, waarbij vooral de pitcher het slecht heeft getroffen. Hij moet waarschijnlijk een operatie ondergaan wat dus ook het einde van zijn seizoen zal betekenen. De blessure van Kemp, die dinsdag met zijn knie hard in aanraking kwam met een hek, lijkt minder ernstig te zijn, maar ook hij moest gisteren toekijken.

Ondanks de vele versterkingen die de ploeg uit LA de afgelopen weken binnenhengelde, kan het voor Mattingly dus niet snel genoeg september zijn. Aankomende zaterdag mogen de clubs hun roster namelijk uitbreiden van vijfentwintig naar veertig spelers. Hierdoor kunnen de Dodgers dan weer een aantal verse krachten, waaronder voormalig closer Javy Guerra, aan de selectie toevoegen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen