James Shields zet Royals weer aan kop in AL Central

Door

Kansas City Royals v Detroit Tigers

De Kansas City Royals gaan weer aan kop in de American League Central. Vannacht werden de Detroit Tigers met 3-0 verslagen. Startende werper James Shields gooide opnieuw een ijzersterke wedstrijd. Shields gooide vijf dagen geleden een shutout tegen de New York Yankees en vannacht was het opnieuw raak. De 32-jarige pitcher kreeg in zeven innings geen runs tegen.

De ace noteerde daarnaast acht keer drie slag en gooide één keer vier wijd. Het was de veertiende overwinning van het seizoen voor Shields. Zijn tegenstander op de heuvel, Rick Porcello, gooide zeven strikeouts en kreeg in 6 2/3 inning twee earned runs tegen.

Leading off
De Seattle Mariners leden een pijnlijke nederlaag tegen de Houston Astros. De Mariners zijn nog in de strijd om een Wild Card, maar verloren mede dankzij de tweehonderdste hit van Jose Altuve met 5-2. Altuve is nu de tweede speler ooit in de geschiedenis van de Astros met tweehonderd of meer hits in één seizoen.

Hisashi Iwakuma speelde maar 4 1/3 inning inning en kreeg daarin zes hits en vier earned runs tegen. Wel noteerde de pitcher zes strikeouts. Het was de zevende nederlaag van Iwakuma dit seizoen.

Three strikes
* De Los Angeles Angels zijn weer een stuk dichterbij de titel in de American League West. In Texas versloegen de Angels de Rangers met 8-1. Albert Pujols was erg belangrijk. Hij noteerde drie hits in zes slagbeurten. De 34-jarige speler sloeg een single, double en een triple en miste dus alleen een homerun om de cycle compleet te maken. Pitcher Matt Schoemaker noteerde zijn vijftiende overwinning van dit seizoen. Hij kreeg in 6 1/3 inning één earned run tegen.

* De Pittsburgh Pirates wonnen mede dankzij een inside-the-park homerun van Andrew McCutchen met 6-3 van de Philadelphia Phillies. Vance Worley noteerde tegen zijn oude club zijn zevende overwinning van het seizoen. Mark Melancon pakte zijn 28ste save.

* De Los Angeles Dodgers deden goede zaken in de strijd om de eerste plaats in de National League West. San Diego werd in Los Angeles met 4-0 verslagen. Carl Crawford ging 4-uit-4 en noteerde twee RBI. Dodgers-pitcher Dan Haren gooide zeven innings en kreeg vier hits tegen. Nederlander Kenley Jansen kwam in de negende inning het veld in. Hij gooide één strikeout, maar kreeg vanwege de stand geen save achter zijn naam.

Seventh inning stretch
St. Louis Cardinals-pitcher John Lackey werd al in de derde inning weggestuurd tegen de Cincinnati Reds. Lackey was het niet eens met de beslissingen van de scheidsrechter. De Cardinals verloren uiteindelijk met 4-2.

Sergio Romo, relief pitcher van de San Francisco Giants, ving op wel heel nonchalante wijze een foul ball. De Giants deden goede zaken. San Francisco won met 5-0 van de Arizona Diamondbacks.

Net als Albert Pujols sloeg ook Mark Teixeira weer eens een triple. De New York Yankees deden goede zaken in de race om een Wild Card. De Tampa Bay Rays werden met 8-5 verslagen.

Going Dutch
* Xander Bogaerts speelde een goede wedstrijd voor de Boston Red Sox. De korte stop noteerde twee runs, twee hits en één RBI. Hij ging 2-uit-5;

* Jonathan Schoop ging 0-5 tegen de Red Sox voor de Baltimore Orioles;

* Andrelton Simmons kwam als invaller het veld in bij de Braves en noteerde één hit;

* Kenley Jansen gooide één inning voor de Dodgers en kreeg geen hits of runs tegen. Wel gooide hij één keer vier wijd en één strikeout;

* Roger Bernadina kwam niet in actie voor de Dodgers;

* Didi Gregorius kreeg twee keer vier wijd in drie slagbeurten tegen de Giants.

Overige wedstrijden
Baltimore Orioles @ Boston Red Sox 10-6
Colorado Rockies @ New York Mets 0-2
Oakland Athletics @ Chicago White Sox 1-2
Chicago Cubs @ Toronto Blue Jays 1-11
Atlanta Braves @ Washington Nationals 6-2
Miami Marlins @ Milwaukee Brewers 1-4
Minnesota Twins @ Cleveland Indians uitgesteld

Standings
Standings 10 september

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen