James is niet te houden in Atlanta

Door

Er was weer eens geen houden aan. De explosie van LeBron James leverde Miami Heat een simpele zege op in Atlanta. Met 43 punten in slechts drie kwarten leidde de tweevoudig MVP zijn ploeg naar een 106-85 overwinning.

,,Mijn jumpshot voelde super. Als mijn jumpshot loopt, dan kan je daar defensief eigenlijk weinig aan doen,” sprak de nummer 6 zelf.

James knalde zo goed als alles raak. Sterker nog; in de eerste helft was hij perfect. Hij schoot 8 op 8 uit het veld en ook beide vrije worpen gleden door de ring. Met 20 punten ging hij rusten. Toen hadden de Heat-spelers al een ruime 50-37 voorsprong opgebouwd.

In het derde kwart was het een ware LeBron Jamesshow. Na een vrije worp van Chris Bosh was het alleen LBJ. Hij topte zijn 13 punten in de eerste 12 minuten ruimschoots. Van de volgende 23 punten die Miami liet noteren, zette James onder 21 van hen zijn handtekening. In totaal schreef hij 23 punten bij.

Dat zijn er drie meer dan de Hawks dit kwart bijschreven.

Na bijn 31 minuten vond Erik Spoelstra het mooi geweest. James kreeg een vroege publiekswissel. Hierdoor kreeg hij niet de kans zijn seizoensrecord van 51 punten tegen tegen Orlando te verbeteren.

Het geweld van James zorgde er bij de thuisploeg voor dat de moed flink in hun oversizede schoenen zonk. De Hawks verloren hun focus, namen slechte schoten en wat ze ook probeerden het grote gevaar konden ze niet stoppen. ,,We werden een klein beetje ontmoedigd doorLeBron die al die ballen erin schoot,” gaf Al Horford eerlijk toe.

In de schaduw van de grote ster van de avond droegen Bosh en Dwayne Wade hun steentje bij. Bosh pakte voor de vierde keer op rij een double-double (17 punten en 10 rebounds). Wade voegde 14 punten toe aan het totaal.

Voor Heat-speler Mike Bibby was de wedstrijd in Atlanta bijzonder. Naar zijn terugkeer bij zijn voormalig broodheer had hij erg uitgekeken. Vlak voor het einde van het eerste kwart mocht hij het laminaat op. Een deel van het publiek begroette hem met een staande ovatie. De point guard was overigens in bijna 25 speelminuten goed voor 2 punten en 6 assits.

Na de onverwachte nederlaag thuis tegen Oklahoma City was het weer puur genieten voor Heat. ,,Soms hoef je alleen maar op je stoel te blijven zitten en kijken wat er gebeurt”, zei Spoelstra tevreden. Door de zege houdt Miami aansluiting met de koplopers in het oosten: de Boston Celtics en de Chicago Bulls.

Zie hier de samenvatting tussen de Heat en de Hawks.

Foto: thirdage.com

Ook leuk om te lezen