James: ‘Irving juiste keuze voor Cavaliers’

Door

Dinsdag hebben de Cleveland Cavaliers de loterij van de NBA draft gewonnen, dat wil zeggen dat zij als eerste team een speler mogen kiezen in die draft. Uiteraard kent Miami Heat forward LeBron James de organisatie als geen ander, maar de potentiële eerste pick is hem ook niet onbekend, Duke’s Kyrie Irving.

,,Ik ben blij voor de ploeg en voor de fans,” zei James tijdens de voorbereiding op wedstrijd 2 in de Eastern conference finals tegen de Chicago Bulls. ,,Ik denk dat dit een goede stap zal zijn voor hen.”

James kent Irving al een drietal jaar, doordat hij een vaste waarde is op de Summer Nike Camps van James. Ook de relatie tussen LJ en Duke’s coach Mike Krzyzewski is goed, en James denkt dat Irving een directe impact kan hebben.

,,Als de Cavs hem kiezen zal dat een goede keuze zijn voor hen,” zei James. ,,Het is een echte point guard die kan scoren, en momenteel is de NBA een echte point guard liga. Als ze beslissen om hem te nemen, zo ziet het er naar uit, dan hebben ze een goeie beet.”

James zei dat er hoge verwachtingen zullen zijn voor Irving door de teamsituatie. Hij zal moeten helpen om James te vergeten in Cleveland, wat makkelijker gezegd dan gedaan is.

,,Je moet niet direct de franchisespeler zien in hem, maar hij is goed genoeg. Met wat training en hard werk kan hij de juiste speler worden voor de ploeg,” zei James. ,,Het is een moeilijke situatie voor iedereen om direct als de redder van het team gezien te worden, maar ik denk dat dat hij één van de spelers is die de uitdaging aankan.”

Foto: media411.com

 

Ook leuk om te lezen