James 49 punten, Heat op 3-1 voorsprong tegen Nets

Door

BannerPlayoffs

De Miami Heat zijn één overwinning verwijderd van de Eastern Conference Finals nadat de titelverdediger in Game 4 van de tweede ronde in de NBA play-offs de Brooklyn Nets versloeg met 102-96. LeBron James was aanvallend niet te stoppen met 49 punten en speelde verdedigend in de slotfase een grote rol door Joe Johnson van het score af te houden. Chris Bosh raakte een belangrijke driepunter met nog 57 seconden op de klok.

James schoot 16-uit-24 van het veld en 14-uit-19 van de vrije worplijn, al had de viervoudig MVP graag vijftien vrije worpen geraakt. Met nog 1.1 seconden miste James zijn tweede vrije worp en de kans op een play-off career high 50 punten. “De eerste keer dat ik in een overwinning teleurgesteld ben in mezelf.”

Johnson scoorde achttien punten voor de Nets die slechts 5-uit-22 waren van downtown, terwijl ze in Game 3 15-uit-25 noteerden. Toch was het een spannende wedstrijd waarin beide teams geen voorsprong hadden die groter was dan tien punten.

Kevin Garnett zorgde voor een gelijke stand met 2:30 te gaan in het vierde kwart. Bosh miste vervolgens twee driepunter op rij, maar zette de Heat met zijn derde poging op een 97-94 voorsprong. Johnson probeerde met een schot de zesde fout aan James te smeren, maar dat mislukte. Johnson beschuldigde James van ‘flopping’ terwijl Ray Allen met twee rake vrije worpen Miami voorgoed op voorsprong zette.

Tot slot de samenvatting van Game 4:

Ook leuk om te lezen