Jair Jurrjens werkt aan comeback in MLB

Door

Atlanta Braves v Boston Red Sox

Jair Jurrjens werkt hard om terug te keren in de Majors. De 28-jarige Nederlandse pitcher is op dit moment herstellende van een operatie aan zijn knie, maar zijn revalidatie verloopt voorspoedig. Jurrjens kwam afgelopen seizoen voor het laatst uit op het hoogste niveau als werper van de Baltimore Orioles. Als reliever noteerde hij in 7 1/3 innings een 4.91 ERA.

Dankzij allerlei blessures zou je bijna vergeten dat Jurrjens domineerde in 2008, 2009 en 2011 als startende werper van de Atlanta Braves. In 2008 eindigde hij als derde in de stemming voor de beste rookie in de National League en een sterk eerste seizoenshelft in 2011 (1.87 ERA over 110 2/3 innings waarin slagmannen niet verder kwamen dan .225/.276/.310) leverde Jurrjens zelfs een uitverkiezing op voor de MLB All-Star Game in Arizona.

In 1 2/3 innings tegen de beste spelers uit de American League gaf hij geen runs op.

En wat te denken van zijn complete game tegen de San Diego Padres?

Jurrjens heeft het voordeel dat zijn laatste blessure niets te maken heeft met zijn werparm. De kans is dan ook aanwezig dat een team in de Majors verderop in het seizoen een gokje neemt en de Nederlander aantrekt via een Minor League contract.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen