Jaguar Blaine Gabbert klaar met kritiek

Door

Indianapolis Colts v Jacksonville JaguarsBlaine Gabbert kende een moeizame start van zijn NFL carrière. Hij werkt momenteel al onder zijn vierde head coach en derde offensive coordinator. Dit soort instabiliteit speelde Alex Smith ook ooit parten en het zou wel eens eenzelfde effect kunnen hebben op de loopbaan van Gabbert.

Die instabiliteit stopt echter de criticasters (lees: anonieme ex-coaches) niet die maar blijven aanschoppen tegen de Jacksonville Jaguars’ “franchise” quarterback. Gabbert is er klaar mee en liet dit weekend weten wat hij vindt van anonieme mensen die kritiek op hem hebben.

“Het frustreerde mij behoorlijk, want je leert je coaches te vertrouwen omdat je veel tijd met hen doorbrengt. En wat betreft dit seizoen begint dat nu. Je brengt ontelbare uren elke dag, zes of zeven dagen per week met je begeleiders door. Je leert hun opinie te waarderen en je staat erg dicht bij elkaar. Als anonieme roeptoeters iets zeggen dat ver van de waarheid staat dan maakt dat je boos. Zoals ik altijd zeg, ‘Put your name on it.’”

Gabbert heeft een valide punt. Er is geen discussie over mogelijk dat Gabbert mede verantwoordelijk was voor de aanvallende strubbelingen van de Jaguars. In 2012 ging hij door met het incasseren van vele sacks en hij voelde soms druk die er niet eens was. Maar buiten dat, kritiek van ex-coaches die op straat werden gezet omdat hun team niet voldeed is weinig serieus te nemen. Natuurlijk zijn ze nog gefrustreerd en zitten bovendien zonder baan. En als je anoniem blijft is de waarde van welke opmerking ook nihil. Gabbert moet zich ondertussen gaan richting op verbeteringen, anders is hij straks niet langer de Jaguars “franchise” quarterback.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen