Jackson: ‘Cuban heeft negatieve invloed op Mavs’

Door

Phil Jackson, coach van de Los Angeles Lakers kreeg maandag door reporters een vraag over de Dallas Mavericks voorgeschoteld. Als beide ploegen elkaar tegenkomen in de play-offs, zou Mavericks’ eigenaar Mark Cuban invloed kunnen hebben op de scheidsrechters door zijn lawaaierigheid? ,,Graag, want scheidsrechters fluiten zeker tegen de Mavs dankzij hem,” erkende Jackson.

Jackson stelde tevens dat Cuban al wat gekalmeerd is, maar bracht nog wel even de 2006 Finals naar voren. Volgens de coach van de Lakers verloren de Mavs destijds mede dankzij de aanwezigheid van Cuban.

,,Die finale tegen Miami was een zware om te dragen,” zei Jackson. ,,Ik denk dat Wade zo’n 25 vrijworpen per wedstrijd mocht gooien, je mocht hem zelfs niet aanraken. Dt was waarschijnlijk zwaar om te slikken. Maar om je er dan als eigenaar mee te gaan bemoeien heeft ook niet zoveel zin. Hij had destijds beter zijn mond kunnen houden.”

Miami won die finals na zes wedstrijden, al stond Dallas destijds wel met 2-0 voor in de series. Cuban liep tijdens een van die wedstrijden gewoon het veld op om te zeuren tegen de scheidsrechter, waarna hij alle hooggeplaatste mensen van de NBA een zure blik gaf.

Cuban reageerde direct op Jackson zijn uitspraken:,,Ik weet dat ik het niet mag doen, ik heb er al een hoop boetes voor gekregen. Maar mijn opinie over die wedstrijd zal nooit veranderen.”

Jackson werd nog gevraagd wat hij vond van het gerucht dat Cuban eigenaar van de Los Angeles Dodgers wilde worden. ,,Ik denk veel eigenaars bang zijn van hem, ze willen hem hier niet. Waarom niet? Wel, het is een Maverick,” besloot Jackson.

Ook leuk om te lezen