Jack Swagger maakt zijn belofte waar

Door

Jack Swagger heeft tijdens de Elimination Chamber pay-per-view show de World Heavyweight Championship Number 1 Contender Elimination Chamber Match gewonnen. Dankzij deze overwinning staat ‘The All American American’ tijdens WrestleMania 29 in één van de main event matches. Op 7 april neemt hij het in MetLife Stadium op tegen World Heavyweight Champion Alberto Del Rio. Sport Amerika sprak vorig jaar april, voorafgaand aan de WWE show in Antwerpen, met Jack Swagger.

Swagger Antwerpen editJack Swagger over de WrestleMania Revenge Tour 2012…  
“Het is de zwaarste tour van mijn carrière, ik ben al ruim twee weken niet thuis geweest. Ik hoop dat mijn (in oktober 2011 geboren) zoontje nog weet wie ik ben. Maar dit hoort bij het leven van een WWE Superstar; ik zit in een bevoorrechte positie en geniet van ieder moment.”

Jack Swagger over zijn ‘road to the WWE’…
“Ik ben de enige WWE Superstar die alle WWE ontwikkelingstrajecten heeft doorlopen. Ik ben begonnen bij Deep South Wrestling in Georgia, daarna overgeplaatst naar Ohio Valley Wrestling in Louisville, Kentucky en uiteindelijk in Tampa terecht gekomen bij FCW (Florida Championship Wrestling). Deze periode was zwaar maar ook bijzonder waardevol. Ik heb veel geleerd van ervaren (ex-)wrestlers zoals ‘The American Dream’ Dusty Rhodes, Bill DeMott en Dr. Tom Prichard.”

“Ik studeerde aan University of Oklahoma in Norman en was erg succesvol als amateurwrestler. Op een gegeven moment ben ik benaderd door (de in Norman woonachtige) WWE Commentator en destijds Vice President of Talent Relations Jim Ross. Het was, na het afronden van mijn studie, kiezen tussen een baan bij een bedrijf in financiële sector of de kans om WWE Superstar te worden. Ik heb de juiste keuze gemaakt!”

Swagger Brussel editJack Swagger over zijn eerste WWE match…
“Mijn eerste match was een geweldige, zenuwslopende belevenis. Ik stond in de ring met de ervaren William Regal. Als je geen goede match kunt hebben met Regal kun je maar beter een ander beroep zoeken. In deze match heb ik, dankzij hem, een goede indruk achtergelaten. Een maand later mocht ik mijn WWE tv-debuut maken. De rest is geschiedenis… ”

Jack Swagger over het winnen van de World Heavyweight Championship in 2010…
“Dat was een fantastisch moment. Je bent op dat moment ‘the best in the business’. Ik ga de geschiedenis in als World Heavyweight Champion, dat kunnen ze me nooit meer afnemen!”

Jack Swagger over zijn toekomstplannen…
“Volgend jaar sta ik in de main event van WrestleMania 29!”

Lees hier het volledige verslag van de WWE WrestleMania Revenge Tour 2012 in Antwerpen.

Foto’s: FJ Producties & WWE

Ook leuk om te lezen