Is ‘Becks’ straks eigenaar van een MLS-club?

Door

David Beckham denkt er serieus over na om een club in de Major League Soccer te kopen. Dat zegt de vedette deze week in het tijdschrift Hello!. Het kopen én runnen van een Amerikaanse voetbalclub zou moeten gebeuren na de actieve voetbalcarrière van Beckham. De Engelsman verlengde onlangs zijn contract met Los Angeles Galaxy nog met twee jaar.

Tegenover het Amerikaanse blad stelt Beckham dat hij na zijn voetballoopbaan geen hoofdtrainer wil worden van een . ,,Ik vind het trainen van kinderen erg leuk, maar daar moet het wel bij blijven.” In de afgelopen maanden waren er veel geluiden te horen dat Beckham een overstap zou maken naar een club in Engeland. In zijn geboorteland zou hij volgens de geruchten een club onder zijn hoede nemen.

Dat was niet het enige gerucht. Ook als speler werd hij nog gelinkt aan diverse ploegen in de Premier League. In de Europese transferwindow was ‘Becks’ in beeld bij ondermeer Queen Park Rangers en Tottenham Hotspur. Met zijn uitspraken in Hello! Schept de middenvelder nu meer duidelijkheid.

Als het contract van Beckham eind 2013 afloopt, na afloop van dat MLS-seizoen,  is er dus een serieuze optie dat de Engelsman eigenaar wordt van een club in Major League Soccer. Het verhaal is volgens Beckham geen openlijke sollicitatie, want, zo stelt hij in het magazine “er zijn mij aanbiedingen gedaan om clubs over te nemen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen