Interview: WWE Superstar Sheamus leeft zijn droom

Door

SD_03042014ej_0908Sheamus is de eerste in Ierland geboren WWE- en World Heavyweight Champion. De uit Dublin afkomstige WWE Superstar debuteerde in de zomer van 2009 in de WWE en kende een debuutjaar waar de meeste WWE performers alleen maar van kunnen dromen. ‘The Celtic Warrior’ wist de WWE Championship, destijds de belangrijkste titel in de WWE, binnen zes maanden na zijn debuut te winnen. De roodharige reus versloeg niemand minder dan het gezicht van de WWE, John Cena. Sport Amerika sprak met Sheamus over zijn try-out match, WrestleMania ervaringen en performen in zijn geboortestad Dublin.

Hoe kijk je terug op je eerste officiële WWE match?
Dat was in april 2007 in Milaan, Italië. Mijn try-out vond plaats in Italië omdat ik niet bij de reguliere WWE try-outs in Engeland aanwezig kon zijn. Mijn vliegticket naar Milaan heb ik zelf betaald, het was een kans die ik niet kon laten schieten. Voorafgaand aan de tv-opnames van Monday Night RAW nam ik het, onder toeziend oog van het management van WWE en 15.000 fans, in een zogenaamde ‘dark match’ (een match die niet op tv wordt uitgezonden) op tegen Jimmy Yang Wang.

De feedback die ik van de WWE officials kreeg was zeer waardevol. Ik kwam tot de conclusie dat ik het zeker in mij had om WWE Superstar te worden maar dat ik ook nog buitengewoon veel moest leren. De stap van de ‘independents’ naar WWE is een hele grote. Gelukkig heb tijdens mijn periode in FCW (destijds het trainingscentrum van WWE) ik veel advies gekregen van Joey Mercury en Robbie Brookside, twee zeer ervaren en uitmuntende trainers. Het is een ontwikkelingsproces die je kunt het vergelijken met Lego. Alle benodigde steentjes zijn aanwezig, WWE helpt je om ze op de juiste plek te zetten.

Cologne_04282013MM_0498Binnen zes maanden na je WWE debuut was je WWE Champion…
Dat was een geweldige kans die ik met beide handen heb aangegrepen. Ik werkte met John Cena, de verpersoonlijking van professionaliteit. Als je met Cena in de ring staat weet je dat je alles moet geven, John is niet voor niets al tien jaar het gezicht van de WWE. Dankzij deze match heb ik een grote stap in mijn carrière kunnen zetten was ik in één klap een belangrijke speler in de WWE.

Een aantal maanden later maakte je voor de eerste keer je opwachting tijdens WrestleMania, hoe was die ervaring?
Inderdaad, WrestleMania XXVI in Phoenix, Arizona. Triple H, mijn huidige baas, was mijn opponent. Ik moet toegeven dat ik wel even last heb gehad van knikkende knieën. Een station met ruim 70.000 toeschouwers is bijzonder indrukwekkend. Bovendien stond ik tegenover ‘The Game’, één van de beste en meest gerespecteerde Superstars in de kleedkamer. Ik ben erg tevreden over de match, Triple H en ik zijn aan elkaar gewaagd en zijn niet bang om elkaar ‘op scherp’ te zetten in de ring.

King SheamusIn december 2010 werd je gekroond tot WWE King of the Ring, je moest onder andere een kroon dragen…
Het was een grote eer om als ‘King’ Sheamus door het leven te gaan en in de voetsporen te treden van voormalige King of the Ring winnaars zoals Bret ‘Hit Man’ Hart, ‘Stone Cold’ Steve Austin en Booker T. Bovendien was het prettig dat ik mijn eigen draai mocht geven aan mijn personage en de bijbehorende ‘Koninklijke’ outfit. Ik wilde absoluut niet met een ‘Burger King kroon’ op mijn hoofd lopen. Daarom heb ik gekozen voor een Keltische kroon, zie het als een hommage aan mijn geboorteland. Mijn periode als King of the Ring heeft bovendien één van de beste en meest gedetailleerde WWE action figures aller tijden opgeleverd.

Hoe is het om te performen in Dublin, de stad waar je bent geboren en getogen?
Geweldig! Het is een droom die is uitgekomen. In april 1991 ging ik naar mijn eerste WWE Live event in Dublin, ‘The British Bulldog’ Davey Boy Smith stond in de main event tegen ‘The Million Dollar Man’ Ted DiBiase. Vanaf dat moment was ik vastberaden om ooit als WWE Superstar te performen in Dublin.

44558_LVE_INL_WM_REVENGE_Logo (Zwart)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De WWE Superstars en Divas komen op zaterdag 24 mei 2014 naar Ahoy Rotterdam voor WWE LIVE. Kaarten voor WWE LIVE zijn verkrijgbaar via: Ticketmaster.nl.

WWE RAW is iedere zaterdag te zien op RTL7.

THIS WEEK IN WWE & WWE VINTAGE zijn op maandag vanaf 21.00 uur te zien op Eurosport.

Like WWE Nederland op Facebook en Follow WWE Nederland op Twitter.

All WWE trademarks, logos and copyrights are the exclusive property of WWE and its subsidiaries. All other trademarks, logos and copyrights are the property of their respective owners.
© 2014 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen