Seth Rollins: ‘Ooit hoop ik dezelfde positie als The Undertaker te hebben’

Door

RAW_01202014ej_0323
Seth Rollins is één van de drie leden van The Shield. Samen met Dean Ambrose en Roman Reigns debuteerde hij op imposante wijze tijdens de main event van Survivor Series 2012. Het afgelopen jaar lieten de ‘Hounds of Justice’ een buitengewoon sterke indruk achter en domineerden ze alles en iedereen in de WWE. Tijdens WWE Extreme Rules 2013 won Rollins, samen met Reigns de WWE Tag Team Championships. Ze zouden de titel vijf maanden in hun bezit houden. Sport Amerika sprak met Seth Rollins over het verschil tussen de ‘independents’ en WWE, performen tijdens WrestleMania 29, zijn voorbeelden en zijn trainingsmethoden.

Rollins_05202013ej_0045bKun je de overgang van de ‘independents’ naar WWE beschrijven?
Het verschil tussen de ‘independents’ en WWE is gigantisch groot. Ik heb een behoorlijke periode nodig gehad om alles in perspectief te kunnen plaatsen. De grootste verandering is het feit dat ik tegenwoordig overal word herkend, dat is natuurlijk leuk maar ook wel eens lastig. Je bent daardoor altijd aan het werk. Daarnaast is het vinden van tijd voor familie en vrienden een flinke uitdaging. Het schema van WWE is bijzonder druk en hectisch. Maar je hoort mij niet klagen: ‘I love it’.

Hoe is The Shield ontstaan?
The Shield was een los concept waar we met z’n drieën een eigen draai aan mochten geven. Vanaf het eerste moment hebben wij als een goed op elkaar ingespeelde unit gefunctioneerd. Ambrose en Reigns waren voor mij geen vreemden. Tijdens onze tijd in WWE NXT, het opleidingstraject van WWE, hebben we veel met elkaar gewerkt.

Kun je iets vertellen over je eerste WWE herinneringen?
Mijn eerste echte held was Hulk Hogan in 1990. Wat een overvloed aan charisma had de Hulkster in die periode. Dankzij Hogan ben ik WWE-fan geworden. Andere WWE Superstars, naast Hulk Hogan, die invloed op mij hebben gehad zijn Shawn Michaels, Jeff Hardy en The Undertaker. Michaels omdat hij de beste performer allertijden is. Hardy heeft veel invloed op mijn eigen stijl in de ring gehad, ik denk dat er wel een aantal gelijkenissen zijn te zien. Ooit hoop ik dezelfde positie als The Undertaker in WWE te hebben. Hij komt nog maar een paar keer per jaar in actie, waaronder tijdens WrestleMania, de rest van het jaar brengt hij door met zijn familie. Verder heeft Undertaker nog nooit verloren tijdens WrestleMania, dat is een onwaarschijnlijke prestatie.

In april 2013 stond je in de ring met The Undertaker…
Het was een onwerkelijke en waanzinnige ervaring om met ‘The Phenom’ te werken tijdens RAW en SmackDown in Londen. En vergeet niet, The Shield heeft The Undertaker uitgeschakeld. SmackDown is Londen was een bijzondere ervaring omdat we eerst in de ring stonden tijdens een WWE Live event in Cardiff, Wales. We openden de show in Cardiff en vlogen daarna met een helikopter naar Londen. Dan heb je het gevoel dat je belangrijke speler bent.

The ShieldJe hebt vorig jaar je WrestleMania debuut gemaakt, hoe was die ervaring?
Ik heb een speciale band met WrestleMania. In zat in het stadion tijdens WrestleMania 26 in Phoenix en daar heb ik besloten: ‘dit is wat ik wil doen’. Drie jaar later stond ik zelf in de ring tijdens WrestleMania 29, de grootste en belangrijkste WWE show van het jaar. Dat was onwerkelijk. Het was een grote eer om WrestleMania 29 te mogen openen met The Shield tegen Randy Orton, Sheamus en Big Show. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik geen vlinders in mijn buik had toen we, door het publiek, naar de ring toeliepen. Het was een geweldige ervaring om voor ruim 80.000 fans, afkomstig uit de hele wereld, te mogen performen.

Je doet veel aan Crossfit, kun je daar iets over vertellen?
Crossfit is een trainingsvorm waar je in alles goed moet zijn. Je werkt aan je flexibiliteit, conditie en spieren. Trainen is voor mij geen straf, ik sta zes keer per week in de sportschool. Verder denk ik goed na over wat ik eet, maar ik laat me er niet gek door maken.

Heb je een mentor achter de schermen?
Ik praat veel met voormalig WWE Superstar Joey Mercury en Paul Heyman. Met Joey, één van de trainers in het WWE Performance Center in Orlando, heb ik het vooral over mijn werk in de ring. We praten veel het psychologische aspect. Heyman richt zich meer op mijn verbale vaardigheden, iets dat buitengewoon belangrijk is in WWE.

WWE Live WrestleMania RevengeWWE Live in Ahoy Rotterdam
De WWE Superstars en Divas komen op zaterdag 24 mei 2014 naar Ahoy Rotterdam voor de WWE Live tour. Op het affiche van WWE Live in Ahoy staan onder andere WWE World Heavyweight Champion Randy Orton, CM Punk en WWE Divas Champion AJ Lee. Kaarten voor WWE Live in Ahoy Rotterdam zijn verkrijgbaar via: www.Ticketmaster.nl, 0900 – 3001250 (€0,45 p/m) en de kassa van Ahoy.

All WWE trademarks, logos and copyrights are the exclusive property of WWE and its subsidiaries. All other trademarks, logos and copyrights are the property of their respective owners.
© 2014 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen