Inside Look: NBA play-offs tweede ronde #2

Door

BannerPlayoffs

De NBA is een wereld van passie, dunks, trucs en je tegenstander voor schut zetten. Even goed is het echter een wereld van cijfers, lijstjes, schema’s en tactiek. In Inside Look zoeken we het waarom achter de prestaties. Aan de hand van shot-charts, box-scores en statistiek laten we zien waarom spelers en teams doen wat ze doen. Vandaag: Halverwege de tweede ronde, een stand van zaken.

Het is toch even wennen. In plaats van elke nacht drie of vier wedstrijden, nu nog ‘maar’ twee. Niet verkeerd vergeleken met de hel van de NBA Finals: om de dag één wedstrijd, om nachtmerries van te krijgen. Nu zit de kalander nog lekker vol, en ondanks dat aan de geweldige eerste ronde niet te tippen is, hebben we al veel leuks mogen aanschouwen.

De matchups

NBA14Bracket_rd2_spursnets-590x900

Foto’s: Getty Images
Stats via NBA, ESPN en Basketball-Reference

4 Reacties
 1. Bahadir 5 jaar ago

  De serie tussen de Clippers en OKC is zeer amuserend. Beide teams zijn ontzettend gelijkwaardig aan elkaar. Echter heeft OKC, voor mijn gevoel, toch net dat tikkeltje extra kwaliteit wat ze de ticket voor de Conference Finals gaat opleveren. Vooral als Durant, Westbrook én Ibaka ‘hot’ zijn is er echt geen houden aan. Ik denk (en hoop) dat de Heat, Pacers, Spurs en Thunder door zullen stoten naar de Conference Finals.

 2. Daniël 5 jaar ago

  Okc speelt op dit moment, evenals de Spurs, als titelkandidaten! KD, Russel, Ibaka, maar tevens Reggie met z’n onnavolgbare drives , Bultler met z’n belangrijke 3tjes en Adams met z’n rebounds en blocks zorgen voor een evenwichtig team met veel dreiging.. Ik gun het dit jaar OKC.. The Heat heeft te weinig tegenstand op dit moment, dit breekt ze in de Finals op!

 3. Noya 5 jaar ago

  Hoop ook op de Heat, Pacers, Thunder en Spurs.
  In deze vorm zijn de Spurs voor mij de grote favoriet.
  Maar heb hoop gevestigd op de Thunder, met Durant als MVP in de Playoffs.

 4. ewoutversloot 5 jaar ago

  Ik denk dat de finale een herhaling wordt van vorig jaar: Spurs vs. Heat. Het verschil zit dit jaar in het thuisvoordeel voor de Spurs en het toch iets minder sterk lijken van de Heat. Zou een prachtige matchup geven, hoewel ik me ook heel erg zou kunnen verheugen op zeven wedstrijden lang Durant vs. James.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen