Innings limiet Strasburg in 2012

Door

Stephen Strasburg is bezig aan een opmerkelijke comeback in de Major League. De startende werper van de Washington Nationals onderging een jaar geleden nog een Tommy John Surgery aan zijn elleboog, maar maakt komende nacht tegen de Florida Marlins alweer zijn vijfde start na zijn revalidatie. De 23-jarige fenomeen heeft een 0-1 record met een 2.00 ERA en 14 strikeouts in 18 innings.

De pitcher wordt niet zomaar in het diepe gegooid. Elke gegooide bal wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de technische staf van de Nationals.

Het is dan ook zeker dat Strasburg voor het nieuwe seizoen een limiet gaat krijgen voor het aantal gegooide innings. Wat die limiet zal zijn, dat wilde General Manager Mike Rizzo niet kwijt. “We wachten eerst af hoe hij zich voelt aan het einde van het seizoen. Dan gaan we berekenen wat voor hem het beste is.”

Rizzo weet waarover hij praat. Nationals’ pitcher Jordan Zimmerman, die in augustus 2009 dezelfde operatie onderging als die van Strasburg, werd uit de line-up gehaald toen hij zijn limiet bereikte. Zimmerman maakte zijn laatste start op 28 augustus en had toen 161 1/3 innings gegooid.

De toekomst ziet er niet beroerd uit voor de Nationals. Strasburg, Zimmerman is het gedroomde duo in de starting rotation en rookie Bryce Harper maakt een uitstekende ontwikkeling door in de Minor League.

Rizzo kijkt al vooruit als komende nacht het reguliere seizoen ten einde komt. “Ik denk dat we een slagman en een startende werper verwijderd zijn om een serieuze speler te worden in de NL East.”

De Nationals eindigen dit seizoen op een derde plaats achter de Philadelphia Phillies en de Atlanta Braves.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen