Ingram en Newton gaan naar event NFLPA

Door

Auburn quarterback Cameron Newton en Alabama running back Mark Ingram zullen met 18 andere collegespelers deelnemen aan de evenementen van de NFLPA tijdens de draft.

Het ‘NFLPA Rookie Debut” tussen 28 en 30 april zal enkele huidige en voormalige NFL-spelers uitnodigen zoals quarterback Sam Bradford, running back Maurice Jones-Drew, receiver Brandon Marshall en Hall of Famers Marshall Faulk, Eric Dickerson en Warren Moon.

De NFLPA noemt zijn evenement ‘een viering van nalatenschap – van voormalige, huidige en toekomstige spelers die samenkomen om die te eren die de stap maken van collegespeler naar professional.’

Dit jaar worden de prospecten niet langer gezien als amateurs, dus heeft de NFL een brief doorgestuurd om de spelers te waarschuwen dat ze mogelijk de regels van de NCAA zullen breken.

De brief van NCAA medewerkster Dena Garner plaatst de nadruk erop dat de spelers die niet beschikbaar zijn voor de draft geen extra legale voordelen kunnen genieten zoals reizen, maaltijden of entertainment.  In het vet staat er gedrukt: ,,Gelieve de toekomst van uw vrienden en/of voormalige teamgenoten niet in gevaar te brengen.”

Foto: walterfootball.com

Ook leuk om te lezen