ING: Select gezelschap

Door

Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte.

ing600

Hoi Ing!

Onze korte break zit er gelukkig weer op en dat komt goed uit want de NFL is begonnen. Het spektakel barstte met Ravens-Broncos gelijk goed los. Peyton Manning gooide zeven touchdown passes en dat was voor het laatst gelukt in 1969.Baltimore Ravens v Denver Broncos

Zo’n record is leuk, maar Manning krijgt iets beters. De grote Kobe Bryant heeft hem toegevoegd aan zijn Vino Club. Dat zijn een soort Illuminati onder leiding van de Black Mamba. Tot nu toe waren bokser Floyd Mayweather, entertainer Justin Timberlake en natuurlijk Bryant zelf lid van de vereniging en daar is Manning nu dus aan toegevoegd. Dat is wat je noemt een goed stel.

Ha die Eva, we’re back. Zonder vengeance natuurlijk 🙂

Mijn NFL-kennis is groeiende. Daar schaaf ik aan, zoals een ijsbeeldhouwer aan een ijssculptuur, maar zelfs een gnoom uit Beiroet weet toch dat Peyton elitie is. Dat bovengemiddeld goed zijn, is een behoorlijk dingetje, dan met name onder de quarterbacks. Ik zeg je dit: Joe Flacco mag de veters nog niet ‘ns strikken van de spelverdeler van Denver. Ik neem aan dat de Raven zijn meester bedankt heeft voor het college van afgelopen donderdag. Of zoals Jacco Eltingh ooit zei tegen André Agassi na een afdroogpartij op Wimbledon: ‘Hoeveel moet ik betalen voor deze tennisles?’

Had jij het ook weer? Die NFL-adrenaline? Madre Mia, het is standaard crazy, al lijkt iedere competitieronde nog gekker te zijn. American football is de sport van de climax. Eigenlijk zou het de ultieme Duitse sport moeten zijn, want tot de allerlaatste tel is in acht van de tien potjes de zege nog te grijpen. Voor mij als Pats-volger was het zondag ook flink billenknijpen. Gelukkig werden ‘we’ gered met een fieldgoal. En he, de Jets – de beste mix van sport en cabaret/entertainment – pakten dus eveneens in extremis de W. Dat met Geno Smith als aanvalsleider. Ben benieuwd hoe select de zeges zijn aan de wit-groene kant van New York.

——

In de NBA, die nog een week of vijf in slaapstand staat, gaat het ondertussen vooral over verdovende middelen. JR Smith is op de foto gezet terwijl hij een pretsigaret aan het roken is en krijgt daarvoor vijf wedstrijden schorsing aan z’n broek.

Maar dat is helemaal niets in vergelijking met Lamar Odom’s drugsavonturen.

Odom schijnt er dagelijks voor 800 dollar aan crack doorheen te jagen. Woensdagochtend leek hij bij de afkickkliniek dan ook aan het juiste adres, maar de man van Khloé Kardashian heeft de kliniek donderdagmiddag alweer verlaten. Hij heeft het nu zover geschopt dat zijn drugsdealer – die zich doorgaans toch niet zo bekommeren om de gezondheid van hun klanten – weigert om hem nog de gewenste hoeveelheid wit poeder te verkopen. De cocaïneverkoper is bang dat Odom genekt wordt door een overdosis en dat de politie vervolgens bij hem verhaal komt halen.

Vind jij dat de Lakers nog een verantwoordelijkheid hebben om Odom op het rechte pad (of tenminste in leven) te houden?

——

Robert Geller - Front Row - Mercedes-Benz Fashion Week Spring 2014Als ik aan JR Smith denk, popt altijd het nummer van Common ‘The Corner’ bij mij op. Ik ken z’n voorgeschiedenis niet, maar laat ik ‘t dan zo diplomatiek mogelijk zeggen: hij oogt als een dealer waarbij je op de hoek van de straat in de getto effe wat lekkers haalt. Maar ja, never get high on your own supply, zoals Biggie zei, is dan weer aan z’n aandacht ontsnapt. Valt voor mij in de categorie: Is de Paus katholiek?

Als ik getrouwd was met een Kardashian dan zou ik mijn lijf ook volgooien met geestverruimende bende. Heb je die serie wel ‘ns gezien? Hoe dan ook, de carrière van Odom, ooit de beste zesde man van de league, is behoorlijk naar de knoppen. Sinds hij wegging bij de Lakers is het nooit meer zoveel geweest. Oh, ik krijg nu ingefluisterd thuis dat het gerucht gaat dat Khloé en Lamar uit elkaar zijn. Liefdesverdriet is een bitch en misschien gaat in dit geval dan het mannenadagium op: coke/drank kan niet goedmaken wat een vrouw kapot heeft gemaakt. Als de Lakers hem de helpende hand bieden, is dat erg fatsoenlijk of moet ik dan achterdochtig zeggen dat ze daarmee ‘hun investering willen beschermen’. Voor Odom hoop ik dat hij zsm de oude is. Dat hij Kobe weer kan assisteren.

Chicago White Sox v Boston Red SoxIk ontkom er deze week niet aan hè? Jouw Boston Red Sox spelen binnen een week of twee zeven keer tegen de aartsrivaal uit New York en de eindstand is 3-1 voor Boston. Ik neem aan dat jij geniet?

Ik geniet ook, vooral van onze landgenoot Bogaerts. Hij is twintig jaar, maakte vorige maand z’n debuut in de major league, werd een week geleden nog uitgeroepen tot de Minor League Player of the Year door USA Today en slaat nu in Yankee Stadium z’n eerste homerun. Te gek! Heb jij je Red Sox shirt met Bogaerts’ naam achterop al besteld? De korte stop heeft in elk geval een schitterend souvenir om mee naar Aruba te nemen.

‘Ik ben al blij dat we zonder mercy rule het einde hebben gehaald’. Deze tweet was zaterdag aan mij gericht. De wanhoop druipt van het berichtje af. Dat komt toch eng dichtbij de ideale knieval. Ik had de hele Red Sox – Yankees-serie een bekende zitten in de Grote Appel. Als ik eraan terugdenk, krijg ik weer een glimlach, want wat hebben de Bostonians daar huis gehouden qua veerkracht en mentaliteit. Deze privé-fittie maakte deze series voor mij net even een slag spannender dan anders, maar wat een wedstrijden schotelden deze twee aartsrivalen voor. Het publiek was echt de grote winnaar en de Red Sox op de tweede plaats. Die klap van Xander was insane. Die bal ging ver!

Waar ik nu voor wil waken, is te vroeg juichen. Deze series overtuigend winnen is aardig, maar nog geen garantie dat ‘we’ oktober halen. Goed, de voorsprong is riant. Hebben we dat niet eerder gezien in september? Juist. En ik vermoed dat meer Red Sox-aanhangers zo’n stemmetje hebben in hun achterhoofd. Al zijn seizoenen natuurlijk nooit met elkaar te vergelijken. Zien is geloven.

——

Volgende week weten we of jouw Red Sox ook over zeven wedstrijden beter waren dan de Yankees. Tot dan!

Eva

Yep, we houden ‘t in de gaten. In mijn agenda staat de wedstrijd tussen de Jets en Pats met rood omcirkeld. Let them entertain us!

Ing

Ook leuk om te lezen