ING: Hit and run

Door

Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse en Lennart Beishuizen wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte.

inglennart

Hoi Len,

Ten behoeve van de lieve vrede zal ik Tom Brady deze week met rust laten. Ik begrijp uit de reacties op Twitter dat jij niet de enige bent met een man crush op de vlinderstrik.

Toronto Blue Jays v Tampa Bay RaysIk wil het even over ‘bijzaken’ in baseball hebben. Iedereen hield eerder deze week z’n adem in toen J.A. Happ tegen de vlakte ging nadat hij geraakt was op zijn hoofd. Doodeng! Ik zal de discussie over pitcher helmets niet oprakelen. Brandon McCarthy, slachtoffer van zo’n zelfde voorval, twitterde al: There is no discussion to be had. It’s simple. Want money? Invent something that protects pitchers heads at all levels, make a ton of it.

Maar wat mij niet helemaal lekker zit, is de run van Desmond Jennings, de man achter die welgemikte slag. Jennings slaat en rent. Okee, dat zal wel automatisme zijn. Maar hij loopt helemaal naar het derde honk! Hij blijft rennen terwijl de Blue Jays pitcher bloedend op de grond ligt. Dat is toch raar? Of vind jij: all in the game, pakken wat je pakken kan?

Hey Eef!

Dus de looks van Brady zijn hoofdzaak? Attagirl!

It’s all in the game. Wat moet Jennings dan? Bij voetbal denk ik ook altijd: waarom de bal buiten spelen? De scheidsrechter moet fluiten, of gewoon verder spelen.

Er wordt flink onderzoek gedaan naar helmen voor werpers, maar er zitten wat haken en ogen aan. Zo wil de MLB geen schijnveiligheid en willen ze pas met helmen komen als ze zeker weten dat het ook daadwerkelijk nut heeft. Daarnaast zijn werpers gewoontedieren. Ze werpen al sinds little league met alleen een pet op en een helm zal hun routine waarschijnlijk aardig in de war brengen.

Het lijkt erop dat dit soort incidenten echter steeds vaker voorkomen, dus actie is wel gewenst.

J.A. Happ was trouwens de eerste werper die ik ooit live zag. Toen speelde hij nog bij de Philadelphia Phillies. Zijn carrière volg ik daarom met extra interesse en ik hoop dat hij hier snel van herstelt.

——

San Francisco Giants v Los Angeles DodgersEn dan was er een hoofdrol voor de umpires in de MLB. Scheidsrechters in de spotlights is in elke sport onwenselijk en twee grote blunders in één week is wel erg ongelukkig. Is het terecht dat de MLB schorsingen uitdeelt aan umpires?

Als een umpire gewoonweg de regels niet naleeft moet de MLB hier inderdaad iets tegen doen. Er is een verschil tussen iets niet goed zien en gewoonweg een regel negeren. De scheidsrechters hebben dit seizoen een vergrootglas op zich, omdat er meerdere incidenten zijn. Het is natuurlijk wel lastig voor de bond om het evenwicht te vinden tussen teams en fans tevreden houden en ook hun umpires in bescherming nemen.

——

Phoenix Suns v Chicago BullsIn de NBA staat vandaag Game 4 op het programma in de wild-west play-off serie tussen de Bulls en de Heat. Het ziet er naar uit dat Chicago het seizoen moet afmaken zonder Derrick Rose. Tot grote frustratie van menig Bulls fan en basketball liefhebber. D-Rose is een aansteller, heeft geen doorzettingsvermogen, hij durft niet en hij zou een voorbeeld moeten nemen aan zijn teamgenoten. Het zal je maar gezegd worden.

De frustratie is wel voor te stellen. Al sinds februari zou Rose fit zijn en lijkt zijn rentree zo’n beetje elke week aanstaande. Maar telkens weer verschijnt hij in z’n nette pak op de bank. Laat hij zijn team in de steek of doet hij ze juist een plezier door het seizoen uit te zitten?

Dit doet mij denken aan Jay Cutler van de Chicago Bears. Twee jaar terug keerde hij in de NFC Championship Game tegen aartsrivaal Green Bay Packers niet meer terug op het veld na een hersenschudding. Het commentaar dat hij kreeg was niet zuinig en tot op vandaag nemen veel Bears fans het hem kwalijk dat hij zijn team in de steek liet.

Twee jaar later krijgt Derrick Rose veel meer krediet dan hij verdient. Waar Cutler maandenlang verguist werd, werd Rose tot vorige week de hand boven het hoofd gehouden. Het is te bizar voor woorden dat één van de beste spelers in de NBA op het grootste podium niet lijkt te willen terugkeren. Het is mij een raadsel waarom de Bulls niet met een goede reden komen.

——

De volgende keer dat wij elkaar spreken, weten we wie de Conference Finals spelen. Spanneeeend! Tot dan!

Eef

Dat weten we nu toch al? Heat, Pacers, Spurs en Grizzlies!

Lennart

2 Reacties
 1. Bart 7 jaar ago

  Vast bedoeld om een beetje ophef te creëren, je comment over Rose, maar het is enkel die media die roept dat hij fit is. Voor de blessure van Rose staat een herstelperiode van 8-12 maanden, en het is nu exact een jaar geleden dat hij zo zwaar geblesseerd raakte.

  Je hebt aan LeBron in game 1 van deze series kunnen zien hoe roestig je bent na 10 dagen geen playoff basketball, Bulls hebben niets aan een terugkeer van Rose op dit punt in de serie, als het al mogelijk zou zijn.

  Bulls doen er goed aan niets te forceren en zich te richten op volgend seizoen, om met hopelijk een 100% fitte Rose en een aantal versterkingen, zeker op de guard posities, een gooi te doen naar de titel.

 2. Darch 7 jaar ago

  Eh, nee. Zowel de doktoren als de Bulls hebben vanaf half februari aangegeven dat hij fit is. Fit als in: speelklaar om de volgende stap in z’n revalidatie te zetten: wedstrijdminuten maken, zoals Rubio en Shumpert dat met vallen en opstaan deden. Rose zal nooit honderd procent fit zijn voor hij die fase doormaakt. Had hij dat ‘gewoon’ in maart en april gedaan, dan was hij aan het begin van volgend seizoen inderdaad volledig fit geweest. Nu zal hij dat straks alsnog moeten doen – verloren tijd.

  En nee, Bulls zouden speltechnisch niks zijn opgeschoten met een terugkeer van Rose in de playoffs. Berichten over een mogelijke rentree waren ook nergens op gebaseerd,

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen