ING: Het is weer tijd voor de Boys of Summer

Door

Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse en Lennart Beishuizen wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte.

inglennart

Hey Eef!

Long time no ING! Ingmar is deze week druk met andere zaken dus ik neem weer eenmalig het stokje van hem over.

San Antonio Spurs v Miami Heat - Game 7Waar moet ik beginnen? King James heeft de Miami Heat op zijn schouders genomen en heeft welverdiend de NBA Finals gewonnen. Hebben we echt ooit getwijfeld of het nìet ging gebeuren? Zonder dat ik over clutch wil beginnen, moet ik toch zeggen dat LeBron er altijd staat als het telt, maar hij is natuurlijk niet zomaar de beste basketballer ter wereld.

Wat viel jou op? Bij mij is vooral blijven hangen wat Ingmar vorige week al zei: echt spannend was het niet. Oke, Game 6 was er één voor in de geschiedenisboeken, maar veel wedstrijden waren halve walk-overs. Terugkijkend op deze Finals zullen veel mensen zeggen dat het enorm dicht bij elkaar lag, omdat het over zeven wedstrijden ging, maar eigenlijk vond ik de Heat erg dominant.

Ha Len,

Na Game 7 kon ik niet meer slapen van de adrenaline, dus om nou te zeggen dat ik het niet spannend vond, gaat wat ver. Ik snap jullie wel hoor. Bijna alle wedstrijden hadden een uitgesproken winnaar, maar het gevoel dat je voor elke Game geen idee hebt wie er gaat winnen, dat is ook spanning.

LeBron James was de beste en is de beste. Met hoofdband, zonder hoofdband, het maakt allemaal niet uit. En @kingjames is na de Finals ook weer aan het tweeten en instagrammen geslagen. Die komt de zomer wel door.

En dan de andere Finals: de Stanley Cup. Die is volledig terecht naar de Chicago Blackhawks gegaan. En ja, dat zeg ik als fan van de verliezend finalist. De Blackhawks waren de sterkste ploeg in het reguliere seizoen en lieten dat ook in de Finals zien.

2013 NHL Stanley Cup Final - Game SixPetje (of verentooi?) af voor de Blackhawks, want zoals ze in baseball altijd zeggen: play-offs are a crapshoot, maar de Hawks lieten zien dat ze met de favorietenrol om konden gaan à la Heat.

Zo ellendig als het NHL seizoen begon – maandenlange lock-out, geen Winter Classic, geen All-Star Game – zo mooi eindigt het. En de door de lock-out verloren tijd op het ijs werd in de play-offs enigszins goed gemaakt met maar liefst 27 keer overtime.

Je mag trots zijn op jouw Bruins hoor. Ze stikten van het momentum in de play-offs en die sweep van de Penguins vergeten we niet snel. De Blackhawks waren gewoon net een beetje te goed. Boston heeft naast mijn favoriete goalie genoeg talent om ook de komende jaren mee te doen in de strijd om de Stanley Cup. 

Moeten we het er echt over hebben? Ja! De soap Aaron Hernandez duurt maar voort. Jij liet een paar weken terug al blijken geen hoge pet (geen verentooi) op te hebben van NFL spelers en verdomd je hebt weer eens gelijk. Of-ie het gedaan heeft laat ik maar even in het midden (nuance! nuance!), maar het zaakje stinkt.

Arizona Cardinals v New England PatriotsWat moeten teams toch met al die probleemkinderen in de NFL? De spelers komen vaak uit slechte buurten en hebben bijna stuk voor stuk wel iets op hun kerfstok. Moeten we ons hier echt zorgen over maken, of is het het aard van het beestje? Persoonlijk zie ik zeker na het einde van het NBA en NHL seizoen uit naar de NFL, wat toch, ondanks alle rotzooi eromheen, een geweldige sport is.

Stop maar met die nuance hoor, het zaakje Hernandez stinkt aan alle kanten. Ik vind het zo bizar dat we bijna live kunnen meekijken met de ontwikkelingen. Het ene moment zien we Aaron H. vanuit de heli rondrijden in z’n witte SUV en dan schakelen we naar de cameracrew op z’n stoep die laat zien hoe de politie bewijsmateriaal verzamelt. Dat is Amerika hè.

Ondertussen lijkt Maurice Jones-Drew er goed vanaf te komen. Hij sloeg vorige maand een beveiliger van een restaurant knock-out, maar schijnt niet verder te worden vervolgd. Nog ruim twee maanden tot de start van het NFL seizoen. Ik durf er wel een fles wijn op te zetten dat MJD en Hernandez niet de laatsten zijn die zichzelf in de nesten werken deze zomer. 

Over het einde van de NBA en NHL gesproken: ik hoop dat je MLB kennis volledig op peil is, want de komende twee maanden is het baseball wat de klok slaat. Kenley Jansen is inmiddels de closer van de Dodgers en de Toronto Blue Jays raken na een tumultueus off-season eindelijk hot-hot-hot!

Over de Dodgers gesproken: wat vond je van deze tweets?

Ik kan het niet helpen: ik vind Vin Scully ontzettend tof. Op 85-jarige leeftijd nog bijna alle Dodgers games doen en dat al sinds 1950, toen de Dodgers nog in Brooklyn speelde.

Dat doet mij er trouwens aan denken: The Boys of Summer van Roger Kahn is echt een must-read. Misschien leuk tijdens de warme zomeravonden die we vast nog wel gaan krijgen.

Het was me weer een waar genoegen!

Lennart

Heb je ook gezien wat er twee dagen na die Twitter beef gebeurde op het @Dodgers account? Vin Scully himself nam de regie en deed via Twitter verslag van de tweede wedstrijd tegen de Yankees. Scully vertelde onder meer over het moment waarop hij bedacht wat hij later wilde worden. 

En The Boys of Summer? Da’s een liedje. Oh wacht, voor jouw tijd. Maar thanks voor de tip, lijkt me een mooie aanvulling voor mijn sportboekenverzameling en het toeval wil dat ik bijna jarig ben *hint*.

Bye! Eef 

Ook leuk om te lezen