ING: De Jeugd van Tegenwoordig

Door

ing600 (1)

Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte.

aaron-hernandez-618-usat-poolDe Hernandez soap duurt maar voort en de hoofdverdachte wordt met de dag dommer. Het laatste nieuws is dat de voormalige tight end van de Patriots een geheime huurwoning had, waar hij munitie bewaarde en kleding die hij op de dag van de moord aanhad. Verder schijnt Hernandez van plan te zijn om snel met zijn vriendin te trouwen, omdat ze dan niet tegen hem hoeft te getuigen.

De New England Patriots zien ondertussen ook wel in dat dit verhaal geen happy end gaat krijgen. Ze hebben de fans nu aangeboden om hun shirts met de naam van Hernandez achterop gratis te komen omruilen voor een ander Patriots shirt. Sympathiek gebaar vind ik. Jij zou je zoon toch ook niet graag laten rondlopen met het shirt van een moordverdachte?

——

Om heel erg eerlijk te zijn, heb ik deze Hernandez-soap compleet aan me voorbij laten gaan. Bewust. Vanuit sportief oogpunt is het jammer dat de Pats opnieuw, na het vertrek van Wes Welker, een betrouwbare ballenvanger missen. Verder moet deze man heel snel achter slot en grendel, als inderdaad waar is wat wordt beweerd. Laten we daar niet al teveel woorden meer aan vuil maken. Ik heb wel begrepen dat fans massaal het tenue van deze ‘Dexter’ komen inleveren. Dat zag je natuurlijk al van mijlenver aankomen.

——

Over soaps gesproken, Dwight Howard heeft zijn ‘decision’ gemaakt. We zagen het vorige week al een beetje aankomen, D12 wordt een Houston Rocket. Dat is heel goed nieuws voor de Rockets, maar in LA zijn ze niet blij.

Kobe is zelfs zo teleurgesteld dat hij @DwightHoward heeft ontvolgd op twitter. Gewoon genadeloos op de ontvolgknop gedrukt. Wow. Klap in het gezicht. Helaas voor Kobe zal Dwight er echt niet wakker van liggen. Hij gaat met Harden op jacht naar titels in Houston. Terwijl de Lakers het moeten doen met… Ja, met wat eigenlijk? Kobe heeft Gasol, veertiger Nash en Metta World Peace, maar dat is het dan ook wel. Hoe ziet de toekomst van de Lakers er volgens jou uit?

——

New Orleans Hornets v Los Angeles LakersDe revalidant van de Lakers hangt ‘n beetje de drama-queen uit. Ja, Kobe wilde Howard er graag bij hebben, maar dat is meer gebaseerd op potentie dan op geleverde prestatie in een paars-geel shirt. Goed, Dwight was niet blessurevrij. Dat is een nuance die ik aan wil brengen, maar wat heeft de gebundelde spiermassa nou gebracht?

Voor de Lakers ligt hetzelfde script klaar als in 2012-2013. Ofwel: een enkele hoofdrol, maar vooral veel geijsbeer in de coulissen. Ik verwacht een goed herstelde en een tot op het bot gemotiveerde Bryant en daarna opnieuw heel lang niks. Maar wat mij betreft, moet de franchise zich maar ‘ns afvragen wat zij met Mike D’Antoni willen. Ik snapte al geen derrière van het congé van Mike Brown, maar nog minder van het halen van snorremans. In mijn optiek is hij niet de goede coach bij de juiste club. Qua roster zullen er echt nog wel goede moves gemaakt gaan worden. Serieus concurreren met de Thunder, Spurs, Clippers en ja zelfs, de Warriors, zit er voorlopig niet in. Dat zal wel slikken worden.

——

De Celtics hebben ondertussen een nieuwe hoofdcoach. Voormalig universiteitscoach Brad Stevens is nog maar 36 en zou daarom perfect passen bij de rebuild plannen in Boston. Stevens leidde het kleine Butler University twee jaar op rij naar de finale van het NCAA kampioenschap. Is hij de juiste man voor de nieuwe Boston Celtics?

Bij de Oil of Olaz-campagne van de groene brigade dacht ik eerlijk gezegd puur aan het roster. Dat General manager Danny Ainge met Stevens kwam, was dan in eerste instantie een verrassing, maar wel logisch gezien vanuit het aspect van verjonging en wederopbouw. Misschien had een coach met meer NBA-meters beter geweest voor de ‘jonge’ Celts. Tijd zal ‘t moeten leren. Stevens is jong, fris en heeft puik werk geleverd bij Butler, dat niet tot een van de grote universiteiten werd gerekend. Hij heeft skills, die blijkbaar in de profielschets van de Bostonians stonden.

——

Baltimore Orioles v Detroit TigersHiep hiep hoera voor Manny Machado. De jonge Orioles ster was dit weekend jarig en mag nu legaal een biertje bestellen in Baltimore. Sinds zijn vorige verjaardag heeft hij 138 major league wedstrijden op zijn naam gezet. Een aardig track record op je 21ste. Genoeg reden om op Manny te proosten!

Volgende week vieren we een andere verjaardag. Tot dan!

Eva

——

In een keer krijg ik het beeld dat deze dubbel M wel ‘ns de nieuwe Cal Ripken kan zijn voor de O’s. In deze a-loyale tijden richting clubs is dat een gevaarlijke uitspraak, maar ik denk dat Baltimore deze hitmachine en eenmansmuur op het derde honk ook graag 21 jaar in dienst zou willen hebben. We heffen het glas op deze bijzondere honkballer. Santé.

Tot over zeven dagen. Adios.

Ingmar

Ook leuk om te lezen