Tigers verliezen marathonpartij op knullige wijze

Door

Bijna zeven uur duurde de wedstrijd dinsdagnacht tussen de Detroit Tigers en de Cleveland Indians. Uiteindelijk won de thuisspelende ploeg met 3-2, maar was de manier waarop uiterst curieus.

Met alle honken bezet gooide Tigers-reliever David Pauley zijn pitch vol tegen de arm van Kosuke Fukudome aan. Hierdoor kon Asdrubal Cabrera ongehinderd binnenlopen en zodoende het derde en winnende punt scoren.

,,Het was echt een soort van anti-climax,” erkende Indians-receiver Frank Herrmann. ,,Maar op dat moment kon het me gestolen worden. Het belangrijkste was dat we deze wedstrijd zouden winnen.”

Dankzij de overwinning komen de Indians, die een uiterst sterk seizoen spelen dit jaar, binnen drie zeges van de lijstaanvoerder van de American League Central, de Tigers. Dat ervoor de zege bijna zeven uur nodig was, waarvan twee uur vanwege een regenpauze, maakte niemand nog wat uit.

,,Iedereen was op zoek naar energie, want deze wedstrijd leek eeuwig te duren. Ik heb volgens mij zo’n vijf blikjes van Red Bull gedronken,” erkende Herrmann, die de achtste pitcher was van de Indians gedurende het duel.

Zijn manager Manny Acta (foto) gaf aan dat als de wedstrijd nog langer had geduurd hij waarschijnlijk weer Josh Tomlin, zijn startende pitcher van die avond, op de heuvel had geplaatst.

Zijn collega manager van de Tigers, Jim Leyland, nam de nederlaag sportief op.

,,Het was een fantastische wedstrijd, waar door beide ploegen keihard werd gewerkt. Zowel onze bullpen als die van hen functioneerde naar behoren. We konden allebei geen beslissing forceren. Dat uiteindelijk zo de wedstrijd verloren gaat is zuur, maar ik kan er wel mee leven.”

Foto: cleveland.com

Ook leuk om te lezen