Indians maken cirkel rond voor Jim Thome

Door

Jim Thome keert terug op het oude nest, en waarschijnlijk om zijn carriere af te sluiten. Op donderdag ging Mr Incredible akkoord met een overgang van de Minnesota Twins naar zijn oude liefde Cleveland Indians, waar hij in 1991 zijn eerste honkbalschreden zette.

Voor de Indians is het terughalen van Thome naar Cleveland een ultieme poging om tijdens de laatste veertig wedstrijden van het seizoen nog eenmaal de Detroit Tigers naar de kroon te steken.

De Indians voerden de American League Central een half seizoen aan, maar zagen hun voorsprong de afgelopen maand verdwijnen. De laatste weken zette de neergang zich, mede als gevolg van blessures, pas goed in: van de laatste zeven wedstrijden gingen er maar liefst zes verloren.

De slugger, die vorige week zijn zeshonderdste bal het park uitjoeg, moet het tij zien te keren.

Thome, die zaterdag (27 augustus) al weer 41 jaar oud wordt, kwam van 1991 tot en met 2002 ook al uit voor de Indians. Hij sloeg in die periode een clubrecord van 334 home runs. Nadat hij in zijn laatste Indians-seizoen 52 home runs had geslagen, verkaste hij als free agent naar de Philadelphia Phillies, een beslissing die in Cleveland veel kwaad bloed zetten.

,,Jim Thome is een speler van het kaliber Hall of Fame, zowel als speler als als persoon”, aldus Indians-GM Chris Antonetti. ,,Hij heeft, zowel op- als buiten het veld heel veel voor deze club betekend. Het is een eer om hem terug te laten keren in een Indians-uniform, waarin hij al voor zoveel mooie herinneringen heeft gezorgd.”

 

Ook leuk om te lezen