Indianapolis Colts zetten Caldwell op straat

Door

De Indianapolis Colts hebben headcoach Jim Caldwell dinsdagmiddag (lokale tijd) op straat gezet. Met dat nieuws kwam de officiële website van de Colts enkele minuten geleden.

De 57-jarige Caldwell kwam in 2001 binnen bij de Colts als quarterback coach. In 2009 kreeg hij de rol van headcoach toebedeeld en dat pakte succesvol uit.

In zijn eerste jaar als eindverantwoordelijke bij de Colts leidde hij zijn ploeg naar de Super Bowl. Daarin werd met 31-17 verloren van de New Orleans Saints.

Ondanks deze nederlaag had Caldwell wel een record neergezet. Nooit eerder had een rookie coach zo’n goede start gekend. Zijn eerste veertien wedstrijden sloot hij winnend af en hij besloot het reguliere seizoen uiteindelijk met een 14-2 record.

Het jaar erna bereikte hij wederom de play-offs, ditmaal met een 10-6 record, maar verloor daarin van de New York Jets.

Dit seizoen was alles minder voor Caldwell en zijn ploeg. Zonder de geblesseerde quarterback Peyton Manning lukte het zijn Colts pas om in week 15 de eerste zege van het seizoen te boeken. In het eigen Lucas Oil Stadium werden de Tennessee Titans met 27-13 verslagen.

Uiteindelijk eindigden de Colts het seizoen met een 2-14 record en delen ze daarmee het slechtste record van de NFl met de St. Louis Rams. Die ploeg ontdeed zich al eerder van headcoach Steve Spagnuolo en stelde Jeff Fisher als opvolger aan.

Later meer…

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen