Indianapolis Colts laten nog vijf spelers gaan

Door

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen en free agency dat komende dinsdag zal beginnen hebben de Indianapolis Colts opnieuw enkele veteranen op straat gezet. Naast de defensieve kapitein Gary Brackett zullen ook tight end Dallas Clark, quarterback Curtis Painter, running back Joseph Addai en linebacker Melvin Bullitt op zoek moeten naar een nieuw team.

Het vertrek van de spelers geeft duidelijk aan dat de Colts volledig opnieuw willen beginnen. Niet alleen zullen ze quarterback Andrew Luck kiezen wanneer eind April de NFL draft begint,het team heeft nu ook verschillende andere gaten die het moet zien te vullen tijdens free agency en de draft.

In een statement bedankte eigenaar Jim Irsay de spelers: “Ze hebben veel bijgedragen aan het succes van de organisatie en zullen voor altijd lid blijven van de Colts familie. Het zijn moeilijke beslissingen, maar ze moeten met het oog op de salary cap genomen worden.”

In zes seizoenen bij de Colts rushte Addai voor 4.453 yards en 39 touchdowns, terwijl Clark in negen seizoenen 427 passes ving voor 4.887 yards en 46 touchdowns. Painter werd gekozen in de zesde ronde van de 2009 draft en speelde dit seizoen acht wedstrijden terwijl quarterback Peyton Manning geblesseerd vanaf de kant moest toekijken.

Naast het vertrek van de veteranen zou ook defensive end Dwight Freeney mogelijk op weg zijn naar een ander team. Hij staat nog onder contract, maar draagt een salary cap waarde van 19 miljoen dollar met zich mee, waardoor het interessant is voor de Colts om hem te ruilen om zo meer geld vrij te maken voor het herstructureren van het team. Verschillende teams zouden zich al telefonisch bij de Colts gemeld hebben.

Eerder deze week werd al afscheid genomen van Manning in een veelbesproken persconferentie. Manning hoopt voor dinsdag zijn nieuwe team te hebben gekozen, en verblijft momenteel in Denver om met de Denver Broncos te spreken. Naast de Broncos lijken de Arizona Cardinals en de Miami Dolphins de grootste kanshebbers op de diensten van de veteraan.

Ook leuk om te lezen