“I’m Back” – 20 jaar geleden kwam Jordan terug

Door

air-jordan-x-chicago-michael-jordan-retrospective-15

Twee woorden die de hele wereld in rep en roer bracht, dat deed Michael Jordan precies twintig jaar geleden bij zijn terugkeer. Met de woorden “I’m Back” op een persverklaring maakte hij bekend weer in actie te zullen komen als basketballer in de NBA. Twee jaar eerder was Air Jordan gestopt en besloot hij zich te focussen op een baseball carriere.

Het begon al eerder te rommelen in de media over de mogelijke terugkeer van MJ. Tijdens de opnames van de film ‘Space Jam’ speelde hij regelmatig pick-up games met zijn voormalige teamgenoten. Wat toen belangrijker was, hij kon nog altijd op een hoog niveau basketballen. Toch bleef het lange tijd stil rondom Jordan die op 18 maart 1995 ineens met een persverklaring kwam.

——–
thumb
——–

Het was zonde om een boom te kappen en een A4 uit te delen aan de media met daarop maar twee woorden die er toe deden. Toch betekenden die woorden meer dan de meeste persberichten die uitgedeeld worden tegenwoordig. Michael Jordan zou terugkomen in de NBA en zou de volgende dag in actie komen tegen de Indiana Pacers.

Het was even wennen voor Michael Jordan en ook de fans. Doordat zijn oude nummer ’23’ was opgenomen in de historie van de Chicago Bulls en niet meer gedragen mocht worden, ging Jordan met nummer ’45’ spelen. In zijn eerste wedstrijd verloren de Bulls en noteerde Jordan 19 punten op het wedstrijdformulier. In zijn vijfde wedstrijd na zijn terugkeer kwam de oude Jordan weer tevoorschijn. In de Madison Square Garden scoorde MJ maar liefst 55 punten tegen de New York Knicks.

Twintig jaar na dato blijven de twee woorden van Michael Jordan belangrijk in de basketbalgeschiedenis. Een speler die zonder veel te zeggen de hele wereld op zijn kop zette.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen