Iguodala naar Golden State Warriors

Door

Denver Nuggets v Golden State Warriors - Game FourEen contract bij Sacramento Kings ter waarde van 56 miljoen dollar kon Andre Iguodala (29) eergisteren niet overtuigen. Een samenwerking met Steph Curry bij Golden State ziet Iggy wel zitten. Zojuist is bekend geworden dat hij een vierjarig contract ter waarde van 48 miljoen dollar heeft getekend.

Om voldoende cap space te creëren zijn Richard Jefferson (elf miljoen dollar komend seizoen), Andris Biedrins (negen miljoen) en Brandon Rush (vier miljoen) naar Utah Jazz verscheept. De geruchten gaan dat de Warriors ook nog Lee proberen kwijt te spelen om zodoende Dwight Howard te versieren. Volgens Adrian Wojnarowski heeft Howard voor deze deal zijn keuzemogelijkheid beperkt tot de Houstons Rockets en zijn huidige team, Los Angeles Lakers.

Salarisruimte creëren
Naast de drie spelers krijgt Utah, volgens Yahoo! Sports, ook nog verschillende draft picks van Golden State, onder anderen de first round pick van 2014. De salarissen van Jefferson en Biedrins drukten zwaar op de begroting, helemaal gezien de marginale rol die ze speelden. Met het aantrekken van Iggy moet Golden State een zekerheid gaan worden in de top van de Western Conference.

Het enige wat de Jazz naar GSW sturen, is Kevin Murphy. De 23-jarige shooting guard speelde gemiddeld slechts drie minuten in zeventien wedstrijden voor Utah. Zijn contract (788.000 dollar) voor komend seizoen is niet gegarandeerd.

Uitgeschakeld door Warriors
Iguodala speelde afgelopen seizoen voor de Denver Nuggets een sterk seizoen. Helaas eindigde het geweldige regular season al in de eerste ronde van de play-offs – ironish genoeg tegen de Warriors. Eergisteren twijfelde hij nog over het contractvoorstel van de Kings, die hem 56 miljoen dollar voor vier jaar boden. Die twijfel was niet naar de zin van Sactown. Ze trokken meteen hun bod in.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Jelle Achten 7 jaar ago

    volgend seizoen Golden State zeker rekening mee gaan houden nu

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen