Howard: ‘Rose is mijn MVP’

Door

Juan Howard, forward van de Miami Heat, maakte er zich niet makkelijk van af toen men hem vroeg of het LeBron James is of Derrick Rose die de prijs van meest waardevolle speler in de NBA op dit moment van het seizoen. ,,Ik ben hier niet politiek correct bezig, normaal zeggen ze dat ik het aan LeBron zou geven, maar eerlijk gezegd zou ik hem aan Rose geven,” zei Howard. ,,Als hij blijft spelen zoals hij bezig is, zou hij mijn stem krijgen.”

Howard kan weliswaar niet stemmen voor de award, dat wordt beslist door een groep van mensen uit de media, maar hij heeft wel een goede uitleg voor zijn keuze. ,,Rose doet het fantastisch voor zijn team, en ik denk als je hem wegneemt bij de Bulls het maar een sobere ploeg zou zijn,” zei Howard. ,,Als je bij ons James wegneemt, blijven we een goed team, omdat we nog steeds Dwyane Wade en Chris Bosh hebben.”

Derrick Rose apprecieert de lovende commentaren van Howard: ,,Zeker als een mede-Chicagoan dat zegt, betekent dat veel voor mij. Ik keek vroeger op naar Juwan, zeker toen hij in de NBA speelde en ik nog in high school zat. Het betekent dus veel voor mij.”

Howard is niet enkel onder de indruk van Rose, ook van de eerstejaarscoach van de Bulls, Tom Thibodeau. Die was assistent bij de Houston Rockets toen Howard er speelde: ,, Zoals je kan zien zijn de resultaten positief. Ze spelen echt goed basketbal, zelfs als je ziet hoeveel blessureleed ze al hebben gehad.”

Foto:

Ook leuk om te lezen