Howard overweegt Magic te verlaten

Door

En ineens is het spel op de wagen in Orlando nu Dwight Howard toch overweegt de Magic na 2012 te verlaten. Hij zou wel eens gebruik kunnen gaan maken van zijn free agency-status, zo liet Superman weten. Tenminste als de club niet naar hem luistert.

De 2.11 meter lange center staat nog één jaar onder contract bij de ploeg van coach Stan van Gundy. Sinds zijn debuut in 2004-2005 komt de runner-up MVP van dit seizoen uit voor de Orlando Magic. Maar of hij volgend jaar bijtekent, is ineens geen zekerheidje meer.

,,Ik wil kampioen worden en om dat te bereiken wil ik veertien jongens om me heen hebben die hetzelfde doel hebben. Dat is nu niet altijd zo”, zo citeerde het ANP de 25-jarige basketballer.

Howard wil versterkingen, zodat de Magic weer een serieuze kanshebber zijn op het kampioenschap. Zoals het team in 2009 was, toen het de NBA Finals bereikte. Hierin waren de Los Angeles Lakers van Phil Jackson en zijn superster Kobe Bryant een maatje te groot (4-1).

Dit jaar strandde zijn ploeg al in de eerste ronde van de playoffs. Atlanta Hawks nam revanche voor de ‘veegseries’ van 2010 en zegevierde nu met 4-2.

,,Begrijp me goed, er is geen plek waar ik liever ben dan in Orlando. Maar om tot de beste basketballers ter wereld te horen, moet je titels winnen. Dat wil ik met Orlando bereiken. Maar wat als we in 2012 niet kampioen worden? Dan moeten dingen veranderen”, aldus de drievoudig beste verdediger van de league.

Het is duidelijk dat de All Star van de Magic de beleidsmakers in beweging wil krijgen om eens flink aan het roster te gaan werken.

Toch lijkt zijn ‘dreigement’ uit de lucht te vallen. Eind mei tekende hij dit nog op in de Orlando Sentinel. ,,Ik heb nooit gezegd dat ik weg zou gaan. Ik heb er zelfs nooit aan gedacht.”

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen