Howard is defensive player of the year

Door

Orlando Magic center Dwight Howard won maandag voor het derde seizoen op rij de prijs voor beste verdediger in de NBA. Howard had de meeste double doubles en gemiddeld 14,1 rebounds, 2,3 blocks en 1,3 steals dit seizoen.

Howard wilde dit jaar zijn aanvallend vermogen verbeteren dit seizoen, maar zijn verdedigende kwaliteiten hadden toch weer de bovenhand. Orlando eindigde vierde in de liga in punten tegen en werd eerste in defensieve rebounds.

Howard kreeg 114 van de 120 stemmen voor de eerste plaats en had in totaal 585 punten. Kevin Garnett, forward van de Boston Celtics, was tweede met 77 punten en Tyson Chandler, center van de Dallas Mavericks, derde met 70 punten.

Enkel Ben Wallace en Dikembe Mutombo hebben de prijs meer gewonnen dan hem, elk vier keer. Howard was ook dankbaar voor zijn voorbeelden Hakeem Olajuwon en Magic’s assistent coach Patrick Ewing, die hem hebben geholpen met zijn spel de voorbije jaren.

,,Het is een eer om in dezelfde zin te worden genoemd met die spelers, ze hebben me gebracht waar ik nu ben,” zei Howard. ,,Het is nu aan mij om zo te blijven spelen. Ik zal mijn best doen om te domineren in de verdediging en om het spel te beïnvloeden. Het is een eer om één van de beste verdedigers in het spel genoemd te worden. Ik ben nog jong, dus hopelijk kan het zo blijven.”

Momenteel staan de Magic 0-1 tegen de Atlanta Hawks in de play-offs. Ze werken aan de verdediging nadat Atlanta 73 percent van hun schoten in het netje zagen belanden in game 1. Vanavond staat wedstrijd twee op het programma.

Foto: www.thesportsjury.com

 

Ook leuk om te lezen