MLS Play-offs: Houston Dynamo en Sporting K.C. door naar Conference Finals

Door

Chicago Fire v Houston DynamoHouston Dynamo heeft zich geplaatst voor de Eastern Conference finale, door in en tegen de New York Red Bulls verrassend met 2-1 te winnen. Dit was genoeg na het 2-2 gelijke spel van afgelopen weekend.
Omar Cummings was de gevierde man, hij scoorde in de verlenging de verlossende treffer voor Houston.

De Red Bulls begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen dan ook terecht op voorsprong. Het was Bradley Wright-Phillips die in de drieëntwintigste minuut profiteerde van een fout van Dynamo doelman Tally Hall. Die voorsprong bleef echter niet lang staan. New York verdediger Ibrahim Sekagya ging verschrikkelijk in de fout door de bal recht in de voeten te spelen van Houston aanvaller Brad Davis, die makkelijk de gelijkmaker achter doelman Luis Robles schoot. New York bleef vervolgens weer op jacht gaan naar de voorsprong en die kwam er nog bijna voor rust. Thierry Henry haalde uit, maar doelman Hall had een knappe reflex in huis, zodat beide teams gingen rusten met 1-1.

In de tweede helft waren de Red Bulls wederom de betere ploeg. Dit resulteerde in de vijfenzestigste minuut in een goede kans voor Henry, maar zijn kopbal raakte enkel de lat. New York bleef aanvallen maar kansen van Tim Cahill en wederom Henry werden niet meer benut, zodat de beslissing moest gaan vallen in de verlenging.
En daarin kreeg de thuisploeg de deksel op de neus door het missen van de eigen kansen. Want in de honderdenvierde minuut was het wel raak voor Houston. Doelman Robles kon het schot van Omar Cummings net niet meer voor de lijn stoppen. 2-1. New York ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar een goede kans van Péguy Luyindula werd wederom niet benut.
Zodoende gaat Houston Dynamo door naar de finale van de Eastern Conference. En is het seizoen van de New York Red Bulls abrupt ten einde.

Sporting Kansas City 3 – 1 New England Revolution

Nadat afgelopen weekend New England had gewonnen (2-1) was de opdracht voor de thuisploeg duidelijk. Alleen een ruime winst was voldoende om de finale van de Eastern Conference te bereiken.
Dit leek heel ver weg nadat Dimitry Imbongo Boele in de zevenstigste minuut de bezoekers op gelijke hoogte bracht (Aurélien Collin had Sporting K.C. in de eerste helft nog op voorsprong gezet).
Maar de thuisploeg bleef erin geloven met de steun van het fanatiek publiek. Dit resulteerde tien minuten voor tijd alsnog voor de voorsprong van Kansas. Seth Sinovic schoot hard diagonaal raak.
Zo stond de score over twee wedstrijden weer gelijk (3-3). En moest een verlenging de beslissing brengen. Daarin kreeg Revolution aanvaller Juan Agudelo een grote kans, maar doelman Nielsen had een prima redding in huis. Even later was het dan wel raak voor de thuisploeg. Benny Feilhaber had een goede voorzet in huis op Claudio Bieler die simpel de beslissende treffer achter Matt Reis schoot. En daarmee het publiek uitzinnig van vreugde maakte.
Aanstaande zaterdag volgt het eerste duel van de Eastern Conference finale. Sporting Kansas City begint dan met een uitwedstrijd tegen Houston Dynamo.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen