Horton moet verdediging Cardinals verbeteren

Door

De Arizona Cardinals hebben Ray Horton aangenomen als nieuwe defensive coördinator. Horton coacht al 17 jaar in de NFL, de vier laatste als defensive backs coach bij de Pittsburgh Steelers. Voorheen coachte hij bij de Washington Redskins, Cincinnati Bengals en Detroit Lions.

Zowel bij de Bengals als bij de Steelers werkte Horton samen met coaching legende Dick Lebeau, die bij beide teams als defensive coördinator aan de slag was. Ken Whisenhunt, head coach van de Arizona Cardinals, kwam ook van de Pittsburgh Steelers toen de Cardinals hem kozen als head coach.

Horton is de vierde coach die eerst bij Pittsburgh zat, naast assistent head coach Russ Grimm, special teams coach Kevin Spencer en linebackers coach Matt Raich.

De verdediging van Arizona is al een probleem sinds Whisenhunt er de de touwtjes in handen heeft. In 2009 was er beterschap te zien bij het team uit Phoenix, maar destijds kregen ze 90 punten tegen in twee play-offwedstrijden.

Vorig seizoen eindigde het team op 6-10 en op de 29ste plaats wat betreft haar defense.

Horton werd in 1983 in de tweede ronde van de NFL Draft gekozen door de Bengals uit de universiteit van Washington. Hij speelde zes seizoenen als defensive back voor Cincy en vier voor de Dallas Cowboys. Hij speelde in twee Super Bowl, 1989 en 1993.

Foto: prod.static.steelers.clubs.nfl.com

Ook leuk om te lezen