Hornets zetten succesreeks voort tegen Thunder

Door

De Oklahoma City Thunder zijn maandagavond het volgende slachtoffer geworden de dadendrang van de New Orleans Hornets. Met de 91-89 overwinning halen de Hornets de Thunder in voor de derde plek in het westen. De Hornets bleven tevens voor de negende wedstrijd op rij ongeslagen.

Om de overwinning te kunnen pakken hadden de Hornets een hele belangrijke bijdrage nodig van David West. Deze schoot, met nog .05 seconden op klok, een goed verdedigd schot raak om de eindstand op het bord te zetten. De power forward kwam tot 20 punten in de wedstrijd, maar moest lang zitten door foutenlast: ,,Ik zat al vroeg lekker in een ritme toen ik naar de kant moest met 2 fouten. Daarna kwam ik pas weer in het 4de kwart toe aan mijn eigen spel. We werken altijd hard en hebben het er vaker over dat wij weten hoe we een wedstrijd moeten eindigen.”

De ster guard van de Hornets, Chris Paul, was kort daarvoor nog erg belangrijk geweest, toen hij bij een gelijke stand een pass onderschepte waardoor de Thunder niet op voorsprong konden komen. Paul eindigde met 24 punten, 9 assists en 3 steals. Het team uit New Orleans krijgt in de gehele NBA gemiddeld per wedstrijd de minste punten tegen. De tegenstanders van de Hornets komen dit seizoen gemiddeld tot 91 punten per wedstrijd.

In het eerste kwart leek het hier echter niet op toen de Thunder een voorsprong pakten van 33-19. Hornets-coach Monty Williams werd op dit moment niet ongerust: ,,De wedstrijd begon niet geweldig, maar onze jongens zijn mentaal gezien sterk. De Thunder heeft geweldig veel wapens en je kunt niet altijd iedereen stoppen. Onze jongens bleven gewoon hun eigen ding doen.” Voor de Thunder was Kevin Durant was topscorer van de avond met 22 punten.

De Thunder zijn, ten koste van de Hornets, gezakt naar de vierde plek in het westen met 28 keer winst en 16 keer verlies. Dinsdag spelen ze in Minnesota tegen de Timberwolves.

De Hornets hebben nu 30 wedstrijden gewonnen en 16 verloren. Zij zullen morgen hun derde plek proberen te verdedigen tegen de Warriors in Golden State. De Warriors zijn een aanvallend sterk team en de Hornets zullen wederom met hun verdediging proberen hun winnende reeks naar 10 wedstrijden op rij te brengen.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Thunder en de Hornets.

Foto: blog.newsok.com

Ook leuk om te lezen