Hornets winnen voor zesde keer op rij

Door

Net als in het begin van het seizoen zijn de Charlotte Hornets bezig met een goede reeks. Met een 103-102 overwinning op de Memphis Grizzlies, na verlenging, hebben de Hornets nu hun zesde overwinning op rij te pakken.

De ploeg uit Charlotte begon het seizoen met een 10-0 record en waren daarmee de verassing van de NBA. Daarna kwam de de klad erin en zakten ze rond de zesde plek in het westen. Nu hoopt het team van, ster point gaurd, Chris Paul weer een goede reeks neer te zetten.

Tegen de Grizzlies was Paul weer eens van groot belang. De point guard was goed voor 20 punten en 12 assists. Samen met Marcus Thornton, 17 punten in slechts 22 minuten, zorgde hij voor belangrijke scores en verdedigende acties aan het eind van regulatie en in de verlenging.

Thornton onderschepte een cruciale pass met nog 14 seconden te gaan en zette de eindstand op het bord met een dunk. De laatste seconden in de verlenging waren rommelig, maar Grizzlies-forward Rudy Gay, goed voor 22 punten, kwam toch nog tot een redelijk schot. Deze raakte de achterkant van de ring waardoor de Hornets de overwinning pakte na een geweldig spannende wedstrijd.

Coach Mony Williams van de Hornets was na afloop kort en krachtig in zijn commentaar: ,,Soms moet je gewoon zeggen: Dank U god, en verder gaan. Dit was een van zulke wedstrijden.” Paul vond dat zijn team sterk en volwassen speelde: ,,We bleven rustig. We zijn vaker in zulke situaties geweest en we weten wat we moeten doen. Deze overwinning was een resultaat van hard werk en toch ook echt wel geluk, dat kun je niet ontkennen.”

Met de overwinning komen de Hornets op 27 overwinningen tegen 16 verliespartijen. Ze blijven daarmee op de zesde plek in het westen staan, maar hebben nu slechts één wedstrijd meer verloren dan de nummers vier en vijf. Vrijdag reizen de Hornets af naar Atlanta waar ze hun reeks proberen uit te breiden tegen de Hawks.

De Grizzlies staan elfde in het westen met 19 keer winst en 23 keer verlies. Memphis moet flink aan de bak om nog aan de play-offs te kunnen denken. Vrijdag ontvangen zij de Houston Rockets. Het team uit Houston staat één plek boven de Grizzlies en is een van de teams die de Grizzlies zullen moeten verslaan om plekken te kunnen stijgen in het westen.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Grizzlies en de Hornets van woensdagavond.

Foto: biographydvd.com

Ook leuk om te lezen