Hornets willen af van Chris Kaman

Door

Na zeventien wedstrijden zit het avontuur er voor Chris Kaman al op in New Orleans. General manager Dell Demps heeft de 29-jarige de wacht aangezegd. De voor het Duitse team uitkomende center blijft inactief totdat de Hornets een trade hebben bewerkstelligd.

 ,,We hebben een gesprek gehad met Chris en hebben hem verteld dat we met de Hornets een andere richting opgaan. Chris is een superprofessional geweest tijdens dit proces en we zijn hem dankbaar hoe hij met de situatie is omgegaan”, klinkt het politiek correcte antwoord van Demps.

Dat is natuurlijker netter om te verklaren dan te melden dat de van de Los Angeles Clippers verkregen Kaman niet voldoet. Zes keer was hij starter bij zijn nieuwe ploeg. Gemiddeld stond Kaman 22,7 minuten op de vloer, waarin hij 9,2 punten maakte en 6,6 rebounds per wedstrijd pakte. Allemaal ruim onder zijn cijfers in Los Angeles. Daarnaast loopt zijn contract dit jaar af. De 2.13 meter lange baskeballer strijkt nog 14 miljoen dollar op.

Vrijdag maakten de Hornets al een gebruik meer van Kaman. In ‘gezamenlijk’ overleg was besloten hem niet meer in te zetten tegen de Orlando Magic. En ook hierna blijft hij in 3D op de tribune zitten, want tijdens tradegesprekken is het ongepast om te spelen.

De 29-jarige kwam in december over van de Clippers naar New Orleans als onderdeel van de Chris Paul deal. Samen met Eric Gordon en Al-Farouq Aminu vertrok hij uit de engelenstad. Tevens hebben de Hornets nog een first round draft in 2012.

Ook leuk om te lezen