Hornets temperen gretigheid Eric Gordon

Door

New Orleans Hornets v Los Angeles Clippers

Een ezel moet zien te voorkomen dat hij niet voor een tweede keer tegen dezelfde steen bumpt. Dat is de harde les voor Eric Gordon en de New Orleans Hornets. Nu de guard terug is van langdurig blessureleed wordt hij langzaam en voorzichtig gebracht. Dat is even slikken voor de jonge basketballer.

“Wanneer je zoals ik in de afgelopen anderhalve jaar weinig hebt gespeeld, dan kan het mentaal zwaar zijn om niet gelijk veel minuten te maken”, verklaart hij. “Je bent zo gretig dat je jezelf wilt pushen en overhaasten. Maar ik moet nu voorzichtig zijn, want het laatste dat ik nu wil doen, is mezelf te hard pushen.”

Piepjong

Op advies van de medische staf gebruikt coach Mony Williams hem nu met mate. Slim omgaan met de knie is het devies. Gordon is nog steeds piepjong. Op eerste kerstdag blies hij 24 kaarsjes uit. Hij geldt nog altijd als groot talent in de NBA en wordt gezien als een van de spelers die New Orleans naar grote hoogten moet gaan brengen.

Veel plezier hebben de Hornets tot nu toe nog niet gehad van de man die al vier jaar professional is. Zijn komst was onderdeel van de roemruchte Chris Paul-trade naar de Los Angeles Clippers. Sinds hij in de bluesstad onder contract staat, is hij tot nu toe tot slechts elf wedstrijden gekomen. Vorig seizoen verscheen hij in negen potjes in tenue op het parket.

Burgerkloffie

Problemen aan z’n rechterknie hielden ‘m lang aan de kant. In New Orleans kenden ze Gordon bijna alleen maar in z’n burgerkloffie aan het einde van de bank. Daar kwam zaterdag tegen de Bobcats dus verandering in. Wel meteen bewees hij zijn waarde met 24 punten in 25 minuten. Dat het nog wisselvallig is, werd dinsdag duidelijk in de thuisnederlaag tegen de Atlanta Hawks: 11 punten in 24 minuten.

Maar de 1.91 meter lange guard is allang blij weer op de vloer te staan. Als hij heel blijft, komt de gewenste speeltijd wel. “Ik wil niet meer in de positie komen van vorig jaar en de rest van het seizoen moeten uitzitten. Dat wil ik echt niet nog ’n keer meemaken”, besluit de speler.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen