Hornets maken rol als reuzendoder wederom waar

Door

Een tweeluik tegen twee van de best presterende teams in de NBA beloofde vooraf weinig goeds voor de New Orleans Hornets. Maar waar vrijdagavond de Atlanta Hawks werden afgedroogd, lieten de Hornets zaterdag ook geen spaan heel van de San Antonio Spurs. De ploeg met het beste record in de NBA werd met 96-72 afgedroogd.

,,Ik denk niet dat wij vooraf hadden gedacht dat wij deze wedstrijden zo door zouden komen,” gaf Hornets-forward David West na de wedstrijd toe. Hij was zaterdag goed voor 18 punten. ,,Maar onze voorbereiding op beide wedstrijden heeft ons zeker geholpen. We hebben goed de beelden geanalyseerd en daarnaast met elkaar afgesproken hoe we beide ploegen moesten verdedigen. Dat heeft gelukkig geholpen.”

Dankzij een 100-59 overwinning in Atlanta op vrijdag en de overwinning van zaterdagavond op de Spurs, zijn de Hornets nu het best presterende team in de NBA. De ploeg uit New Orleans heeft nu acht wedstrijden op rij gewonnen.

Voor de Spurs (37-7) betekende het pas de zevende nederlaag dit seizoen, maar wel al de tweede tegen de Hornets. ,,New Orleans had een ijzersterke verdediging, daar viel niks tegen te doen,” erkende Spurs-coach Gregg Popvich.

Zijn collega bij de Hornets, Monty Williams, genoot van de complimenten van de tegenstander, maar realiseerde ook dat het slechts een overwinning was in een heel lang seizoen. ,,We mogen niet achterover leunen op dit moment,” vond Williams. ,,Ik weet dat iedereen nu gaat zeggen dat wij het beste team uit de NBA hebben verslagen, maar maandag wacht gewoon weer een wedstrijd tegen Oklahoma City Thunder. En van die ploeg wisten wij dit seizoen nog helemaal niet te winnen. Er is genoeg werk aan de winkel.”

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Spurs en de Hornets.

Foto: theatlantisnow.com

Ook leuk om te lezen