Hornets leggen beslag op #1-pick Draft 2012

Door

New Orleans Hornets hebben woensdag de Draft Lottery gewonnen en hebben hiermee het recht verworven op de eerste pick overall in de draft. Met een kans van 13.7 procent op de winst waren waren er drie teams met meer kans op de #1-pick dan New Orleans, maar de Hornets hadden het geluk aan hun zijde. De Hornets zullen de keuze op zeker gebruiken voor Kentucky Wildcats-ster Anthony Davis. Hiermee kunnen de Hornets het verlies van Chris Paul, die aan het begin van dit seizoen naar de Los Angeles Clippers verhuisde, al binnen een jaar compenseren.

De ‘grote’ verliezer van de Lottery zijn de Charlotte Bobcats. De ploeg van coach Michael Jordan beleefde het slechtste seizoen in de geschiedenis van de NBA. De Bobcats hadden een kans van 25 procent op de eerste pick, maar hebben met de tweede optie ook genoeg kans op een sterke speler aan de zijde van Kemba Walker.

De Washington Wizards volgden op plaats twee met een kleine 20 procent kans en eindigden uiteindelijk op plaats drie. De Cleveland Cavaliers, die vorig jaar met veel geluk de eerste pick veroverden en Kyrie Irving kozen, hadden dit jaar een 13.8 procent kans maar vielen buiten de boot en moesten genoegen nemen met plaats vier.

Het is de tweede keer dat de New Orleans Hornets, toen nog spelend in Charlotte, de Lottery winnen. In 1991 was dit ook het geval en kozen de Hornets voor Larry Johnson. Johnson speelde vijf jaar voor de Hornets, won de prijs van rookie van het jaar en zou zo´n 19 punten, 9 rebounds en 4 assists per wedstrijd noteren in zijn seizoenen in Charlotte.

De NBA Draft vindt op 28 juni plaats in New Jersey.

Ook leuk om te lezen