Hoogtepunten MLB Opening Night Cubs vs. Cardinals

Door

Milwaukee Brewers v Chicago Cubs

The Wait is Over, maar de Chicago Cubs zijn het nieuwe MLB-seizoen begonnen met een valste start. De St. Louis Cardinals waren zondag in een bouwput genaamd Wrigley Field met 3-0 te sterk voor de mannen van manager Joe Maddon.

De ‘vernieuwde’ Cubs hoopten met ace Jon Lester op de heuvel de eerste stap te zetten naar een winning season, maar Jason Heyward van de Cardinals wilde daar niet aan meewerken. De 25-jarige outfielder zette al vroeg de toon met drie honkslagen.

De Cardinals namen al vroeg in de wedstrijd een 2-0 voorsprong en keken vervolgens niet meer achterom. Mede dankzij een sterke wedstrijd van startende werper Adam Wainwright (6 IP, 5 H, 0 R, 0 ER, 6 SO) en het onvermogen van de Cubs om te scoren met honklopers in scoringspositie: 0-uit-13.

Het is natuurlijk ook niet eenvoudig om op deze ballen te slaan:

Verbouwing Wrigley Field
Normaal gesproken is het een vol huis in Chicago, maar het stadion van de Cubs zit middenin een renovatieproces. Zo mochten er geen toeschouwers zitten in de bleachers, maar daar hadden ze een oplossing voor. Grote doeken met foto’s van Hall of Fame slugger Ernie Banks die in januari op 83-jarige leeftijd overleed.

Toch liep niet alles op rolletjes, want dankzij de renovatie bleek er een groot te kort aan sanitaire voorzieningen. Gevolg: lange rijen voor het toilet.

Na #OpeningNight is het vandaag #OpeningDay in de MLB. Zo staan er veertien wedstrijden op het programma. Baseball, we’ve missed you.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen