Homerun Francisco breekt de ban voor de Phillies

Door


Wedstrijd drie in de serie tussen de St. Louis Cardinals en de Philadelphia Phillies ging een lange tijd gelijk op. Pitchers Jamie Garcia en Cole Hamels gooiden een uitstekende partij en lieten beide geen enkele run toe. Dat veranderde in de zevende inning toen Phillies’ manager Charlie Manuel pitcher Hamels verving voor slagman Ben Francisco.

Francisco betaalde zijn manager direct terug door de bal in de tribunes van Busch Stadium te slaan met twee honken bezet. 3-0 Phillies! Een inning daarvoor had Cardinals’ manager Tony LaRussa al de kans om zich te onderscheiden met twee outs en twee honken bezet. LaRussa koos er echter voor om pitcher Garcia aan slag te laten. Wat volgde was een strikeout.

“Dat pakte niet goed uit”, aldus de jarige LaRussa. “Zo dat is geheel mijn fout.” Had hij niet moeten kiezen voor een pinch-hitter? “Garcia pitchte een sterke wedstrijd en ik wilde hem in de wedstrijd houden, zeker om de lineup een inning later in ons voordeel was. Het pakte echter anders uit.”

De Cardinals scoorden nog twee runs, maar zagen Phillies closer Ryan Madson de deur op slot gooien in de negende inning.

“We hebben onszelf in een goede situatie gebracht”, aldus slugger Ryan Howard. “In het ergste geval spelen we een beslissende wedstrijd met Roy Halladay als onze starter op de heuvel.”

De Phillies kunnen zich woensdag in Game 4 al plaatsen voor de ALCS met startende werper Roy Oswalt. De Cardinals hopen een vijfde en beslissende wedstrijd af te dwingen met starter Edwin Jackson.

Foto: theglobeandnews.com

2 Reacties
  1. Stefan 8 jaar ago

    Benieuwd wie de Phillies dit jaar nog gaan tegenhouden..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen