Holliday wil geld inleveren voor langer verblijf Pujols

Door

Outfielder Matt Holiday van de Arizona Cardinals is volgend seizoen de best verdienende speler van de St. Louis Cardinals. Dat is vreemd, want bij de Cardinals is hij de teamgenoot van de beste slagman in de MLB op dit moment: Albert Pujols.

Holliday vind dit zelf ook vreemd en heeft de Cardinals laten weten bereid te zijn een deel van zijn salaris voorlopig in te leveren om ervoor te zorgen dat er genoeg geld is om Pujols een nieuw en verbeterd contract te geven.

Zoals bekend heeft Pujols de Cardinals een deadline gegeven voor het onderhandelen over een nieuw contract. Als speler en team er voor de aanvang van Spring Training niet uit zijn, wordt Pujols volgende winter free agent.

De onderhandelingen tussen de Cardinals en Pujols verlopen erg stroef en de kans dat zij er op korte termijn (volgende week) uitkomen, lijkt erg klein. Wellicht dat er met wat extra geld uit deze impasse gekomen kan worden.

Het offer van Holliday is echter niet zo groot als het klinkt. Hij wil voor de komende seizoenen weliswaar wat geld inleveren, maar dat geld dat hij inlevert, wil hij dan over de jaren daarna verspreid verdienen. We zullen zien hoe de besprekingen verlopen, ze moeten deze week tot een climax komen.

Foto: free-sport-wallpapers.com

1 Reactie
  1. Darch 7 jaar ago

    Naar verluidt wil Pujols $280-$300M over 10 jaar, met andere woorden: meer dan A-Rod.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen