Holiday naar Pelicans, Noel naar 76ers

Door

Boston Celtics v Philadelphia 76ers - Game SixOok de Philadelphia 76ers gaan herbouwen. All-Star point guard Jrue Holiday vertrekt naar de New Orleans Pelicans, samen met pick #42 van gisterenavond, Pierre Jackson. De Sixers krijgen er Nerlens Noel en een first round pick van 2014 voor terug.

Echter, die draft pick is beschermd. Dat betekent dat de Pelicans de speler zelf mogen houden als ze in de lottery een van de eerste vijf picks toegewezen krijgen. Daarmee hoeven ze niet ongerust te zijn dat ze een speler als Andrew Wiggins in de volgende draft zouden mislopen. De ‘block party’, zoals Noel de tandem van hem en Anthony Davis noemde, strandde dus al enkele minuten na de draftkeuze van de voormalige Hornets.2013 NBA Draft

 

Bynum-trauma
Met het aantrekken van Noel neemt Philadelphia wel een risico. Hij is tot de kerst uitgeschakeld met een afgescheurde kruisband. Dat zal de fans van de Phillies weinig vrolijk stemmen, met de deceptie over Andrew Bynum nog vers in het achterhoofd. De All-Star center bleef het hele seizoen aan de kant vanwege knieproblemen.

Coachless
De reden van de opmerkelijke trade van de 76ers is dat ze willen herbouwen met jonge jongens. Het team is momenteel nog zonder coach en gaat nu op zoek naar de man die dit jonge team vorm gaat geven. Zodoende wordt een coach niet opgezadeld met een compleet nieuwe selectie, maar wordt nu de juiste man bij deze selectie gezocht.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen