Historische uitbarsting Pujols zorgt voor winst Cardinals

Door

De St. Louis Cardinals hebben vannacht toegeslagen in Game 3 van de World Series. Op bezoek bij de Texas Rangers won de ploeg van manager Tony LaRussa met 16-7 en pakte hierdoor wederom de leiding in de serie: 2-1.

Waar in de vorige twee wedstrijden minimaal gescoord werd, 2-1 en 3-2, ging het zaterdagavond goed los in Arlington. Grote man bij de bezoekers uit St. Louis was Albert Pujols.

Na Game 2 had hij nog bergen met kritiek over zich heen gekregen, maar daar was in Game 3 niks van te merken.

Pujols sloeg maar liefst drie homeruns en evenaarde daarmee een record. Voorheen was het alleen Babe Ruth (in 1926 en 28) en Reggie Jackson (1977) gelukt om drie homeruns te slaan in één duel gedurende de World Series.

Nog opmerkelijker: Pujols was in de voorgaande twee wedstrijden niet één keer op de honken terecht gekomen en ook zaterdagavond startte hij met een groundout, waardoor hij in de serie 0 voor 7 kwam te staan.

,,Het ging daarna erg lekker om uiteindelijk in een zeer speciale avond te eindigen,” erkende Pujols na afloop. ,,Hopelijk kan ik aan het einde van mijn carrière terugkijken op deze wedstrijd en zeggen ‘Wow, wat was dit een bijzondere game’.

Zijn manager hield het kort en bondig na afloop. ,,Als je in een rijtje terecht komt met Babe en Reggie dan zegt dat toch eigenlijk wel genoeg? Albert heeft vanavond weer eens laten zien wat voor een speciale speler voor ons is.”

Ron Washington, manager van de Rangers, was minder blij met deze uitbarsting. ,,Waar we het in de voorgaande twee wedstrijden goed deden tegenover hem, lieten we vanavond een steekje vallen. We kregen de bal gewoon niet ver genoeg weg en hij leek geen enkele bal te missen. Dat moeten we in Game 4 echt beter doen.”

Game 4 is zondagnacht en de voorbeschouwing op dat duel lees je zondagmiddag op Sport Amerika.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen