Historische Pacers leggen zwakke Bulls over de knie

Door

Chicago Bulls v Indiana PacersWaren de Indiana Pacers afgelopen nacht zo goed, of de Chicago Bulls zo slecht? Het is aan beide kanten een steeds terugkerende vraagstelling. Drie kwarten lang geven beide teams met hun kenmerkende ‘werkbasketball’ weinig toe, tot de Pacers in het laatste kwart (34-18) de zwakte van de Bulls blootleggen: een gebrek aan efficiënte schutters en een ineenstortende verdediging op het momenten dat het moet. 97-80 voor de ongeslagen Pacers is dan het gevolg.

Daarnaast bewijst de trotse koploper dat je geen ster van een point guard hoeft te hebben om consequent te blijven winnen. Ex-Bull C.J Watson verving de geblesseerde George Hill voor de tweede opeenvolgende dag als startende spelverdeler en deed dat vrij aardig. Derrick Rose daarentegen kon wederom niet overtuigen. Zes uit vijftien met zeventien punten is geen drama, maar slechts één rebound en twee assists is te weinig in 27 minuten speeltijd. Een gebrek aan afronding van teamgenoten is daar overigens ook een belangrijke reden van.
stephenson
Wederom raakten de Bulls slechts vijf driepunters op vijftien pogingen. Dit keer werden ze gered door het aantal vrije worpen (23 uit 27 raak), waar ze in de voorgaande wedstrijden slechts een handjevol keer mochten aanleggen. De agressieve verdediging van de Pacers onder de basket maakte makkelijke lay-ups schaars. Daarnaast stond daar ook steevast Roy Hibbert, die naast tien rebounds ook vijf geblockte schoten liet noteren. Paul George beleefde een wisselende avond. Hoogtepunten afgewisseld met een reeks gemiste schoten. Zijn productie: 21 punten (6 uit 19), zes rebounds en drie assists.


Tip-Off
Wie twee jaar geleden had gedacht dat de wedstrijd Golden State Warriors @ Minnesota Timberwolves een topper zou zijn, had op veel hoongelach kunnen rekenen. Echter, de werkelijkheid liegt niet. Beide teams stonden voorafgaand aan het duel op drie overwinningen en één nederlaag. Na een sterk eerste kwart van de Wolves nemen de Warriors het commando elk kwart met vijf punten meer over, waardoor de uitslag uiteindelijk 106-91 bedraagt voor de (mede)koploper in de Western Conference. Even was er wat paniek toen Stephen Curry en Ricky Rubio een kniebotsing hadden en de breekbare spelverdeler van GSW naar de bank hinkte. Even later zou hij weer terugkeren, al was zijn productie van vijf punten en zeven assists in 25 minuten niet groots. Dat hij heel is gebleven is al een overwinning op zich.


Three Point Play
* In Oklahoma lag er een zelfde scenario als in Minnesota klaar, al won OKC ook het eerste kwart. Ieder kwart waren Durant, Westbrook en (de eindelijke opgestane) Ibaka met respectievelijk 23, 22 en 17 punten net wat te machtig, ondanks 24 turnovers. Als good old Shawn Marion je beste man is in een wedstrijd tegen OKC, dan weet je dat je als Dallas geen beste avond hebt gehad.
durant
* In San Antonio kropen de Spurs door het oog van de naald tegen de jonge, frisse Phoenix Suns. Zonder point guard Goran Dragic toen de Suns tot de laatste seconden mee voor de zege, echter de ervaring van de verliezen finalist van de 2013 Finals geeft de doorslag: 99-96 voor de thuisploeg. Danny Green laat weer zien waarom hij lang MVP was in die finaleserie: 19 punten (8 uit 11), drie driepunters, vijf rebounds, twee steals en vier blocks.
* De ene avond is de andere niet voor de Cleveland Cavaliers. Een sterke overwinning tegen de Timberwolves is nog geen garantie op een zege tegen de gekortwiekte Milwaukee Bucks. De Bucks moeten het stellen zonder de geblesseerde point guard Brandon Knight en Larry Sanders, die naast een zere duim en spellingsfout in zijn tattoo ook weer een gerechtelijk onderzoek aan zijn broek heeft hangen vanwege een matpartij in een plaatselijke bar. O.J Mayo neemt de honneurs waar en sleept er een verrassende zege uit voor Milwaukee: 109-105.


Stat of the Night
Nikola Vucevic: 38 MIN, 30 PT, 21 REB, 3 ASS, 1 BLK, 1 STL, 11-19 FG, 8-8 FT


The Paint
Het enige dat nog mist aan onderstaand block van Afrikaan Gorgui Dieng van de Timberwolves is het vingertje van continentgenoot Dikembe Mutombo. “Not in my house, my friend.”


De Clippers gingen roemloos ten onder tegen de Orlando Magic, maar een fijne crossover van Jamal Crawford mocht niet ontbreken.
crawford
Derrick Rose raakte iets meer schoten dan in voorgaande wedstrijden, maar florissant oogt het nog allerminst.

Om een fijn assistje zit Steph Curry nooit verlegen.
curry
De armzalige Boston Celtics wonnen eindelijk hun eerste wedstrijd. De eveneens zwakke Utah Jazz ging met 87-97 de boot in. Een opsteker voor Beantown.

Roestig na een zware knieblessure? Niets van dat bij Russell Westbrook. Een onvervalste coast-to-coast!
westbrook
Soepel gaat het nog niet bij de Chicago Bulls, maar aan de werklust van Joakim Noah zal het niet liggen.


Boxscore
Toronto Raptors (2-3) @ Charlotte Bobcats (3-2) 90-92
Chicago Bulls (1-3) @ Indiana Pacers (5-0) 80-97
Los Angeles Clippers (3-2) @ Orlando Magic (3-2) 90-98
Washington Wizards (1-3) @ Philadelphia 76ers (3-2) 116-102
Utah Jazz (0-5) @ Boston Celtics (1-4) 87-97
New Orléans Pelicans (2-3) @ Memphis Grizzlies (2-3) 99-84
Cleveland Cavaliers (2-3) @ Milwaukee Bucks (2-2) 104-109
Golden State Warriors (4-1) @ Minnesota Timberwolves (3-2) 106-93
Phoenix Suns (3-2) @ San Antonio Spurs (4-1) 96-99
Dallas Mavericks (3-2) @ Oklahoma City Thunder (3-1) 93-107

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen