Hillis op cover Madden NFL 2012

Door

Peyton Hillis, running back van de Cleveland Browns, werd verkozen tot de cover van de nieuwe Madden NFL, het populaire American Footballspel. Hij versloeg kandidaten van de andere 31 teams.

SportsNation op ESPN mocht verkondigen dat Hillis toch wel verrassend de finale won van Michael Vick, de quarterback van de Philadelphia Eagles.

De fans van het spel en de sport mochten stemmen op wie zij op de cover willen van het meest verkochte American Footballspel aller tijden. Hillis wordt de 13e speler die de eer krijgt om op de hoes te komen. In 2001 begon de franchise met het plaatsen van een speler op de cover. Voordien stond commentator en coach John Madden zelf op het doosje.

Hillis had vorig jaar met voorsprong zijn beste seizoen. Hij liep 270 keer voor 1177 yards en 11 touchdowns. Hij ving ook 61 passen voor 447 yards en twee touchdowns. Vick was comeback player van het jaar en probeerde voor de tweede keer op de cover te staan. In 2004 stond hij ook al op de hoes.

De overwinning kan wel een wrange nasmaak hebben voor Hillis, daar de ‘Madden Curse’ al toesloeg bij veel spelers nadat ze op de hoes stonden. Sommige hadden zelfs een blessure waardoor ze het seizoen niet konden uitspelen of statistisch een zwak seizoen hadden. Madden NFL ’12 komt in de Verenigde Staten op 30 augustus.

 

Foto: www.arktimes.com

 

Ook leuk om te lezen