Het geweldige seizoen van Nolan Arenado

Door

NolanArenado

De Colorado Rockies vallen net als de laatste jaren erg tegen. Met 42 nederlagen in de eerste 75 wedstrijden staat de club op dit moment onderaan in de National League West. Eén van de lichtpuntjes is de 24-jarige Nolan Arenado. De derde honkman is bezig aan een geweldig seizoen.

De Rockies gingen vannacht met 6-3 onderuit tegen de San Francisco Giants. Arenado liet wederom van zich spreken. Hij sloeg twee homeruns en was verantwoordelijk voor alle punten van zijn club. De tweede homerun van de wedstrijd was alweer de 24ste van dit seizoen voor de speler, die na vannacht ook de meeste binnengeslagen punten (68) heeft. Giancarlo Stanton (67) staat op de tweede plek en Paul Goldschmidt (62) maakt de top drie compleet.

Blessureleed
Arenado speelde vorig seizoen door blessureleed slechts 111 van de 162 wedstrijden. Hij eindigde het seizoen met achttien homeruns en 61 RBI. In 73 wedstrijden dit jaar heeft hij deze statistieken dus al verbeterd. Ook zijn slaggemiddelde is beter ten opzichte van vorig jaar. Dit jaar slaat hij .293. In 2014 kwam hij niet verder dan .287.

Reeks
Op dit moment is de derde honkman echt on fire. In zijn laatste vijftien wedstrijden sloeg hij iedere keer minstens één honkslag. Verder werd hij de eerste speler na Miguel Cabrera met zeven opeenvolgende wedstrijden met steeds minimaal één hit, één binnengeslagen punt en één run. De sterspeler van de Detroit Tigers deed het in 2013. In de laatste zeven duels sloeg Arenado daarnaast acht (!) homeruns. Vandaag werd hij verkozen tot National League speler van de week.

It’s all about winning
Ondanks het goede spel van Arenado wisten de Rockies dus opnieuw niet te winnen. De derde honkman was na afloop van de wedstrijd tegen de Giants dan ook niet tevreden.

“Obviously, that first-inning number meant more than the last-inning homer. “It’s all about winning. I hit two homers today but I can’t really enjoy it because we lost. I’m thankful I had a good game today, but we lost, and the big picture is winning games. We didn’t do that this series”, zei de derde honkman gisteren na de 6-3 nederlaag.

Naast aanvallend is Arenado ook verdedigend weer één van de beste infielders in de Major League. Vorig seizoen won hij een Rawlings Golden Glove Award. Ook dit jaar lijkt hij weer een grote kanshebber.

Ook in de thuiswedstrijd tegen de Giants had hij een geweldige actie.

All-Star Game
Ondanks zijn goede prestaties lijkt de 24-jarige speler niet geselecteerd te worden voor de jaarlijkse All-Star Game. De speler bezet op dit moment de vierde plaats als het gaat om het aantal stemmen voor derde honkmannen in de National League. Kris Bryant (Chicago Cubs), Todd Frazier (Cincinnati Reds) en Matt Carpenter (St. Louis Cardinals) staan boven hem.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen