Herstel point guards Clippers race tegen de klok

Door
Point guards Chauncey Billups (links) en Chris Paul van de Los Angeles Clippers.
Foto: Getty Images

De Los Angeles Clippers mogen dan ruim in de point guards zitten; even leek het erop dat voor de komende seizoensstart, op 31 oktober, misschien wel de 40-jarige Grant Hill als spelverdeler aan de bak zou moeten. Maar het herstel van Chauncey Billups verloopt voorspoediger dan verwacht en ook Chris Paul lijkt op tijd klaar voor het nieuwe seizoen.

Grizzlies eerste tegenstander

De Clippers, die vorige week hun trainingen hervatten, rekenenden erop dat Billups pas in november zou kunnen aansluiten. Maar gisteren deed de ervaren point guard alweer even aan een trainingsoefening mee. De Clippers sluiten niet uit dat hij op tijd hersteld is van zijn blessure aan zijn linkervoet voordat eind oktober de Memphis Grizzlies in Los Angeles op bezoek komen. Tegelijkertijd herstelt point guard Chris Paul van een operatie aan zijn rechterduim. Zoals het er nu naar uitziet zal Paul net op tijd hersteld zijn om aan te treden tegen de Grizzlies.

Genoeg point guards

Twee weken geleden maakten de Clippers ook al bekend dat ze een contractverlenging overeengekomen zijn met de veelbelovende point guard Eric Bledsoe, die vooral tijdens de playoffs van afgelopen seizoen zijn waarde bewees. De Clippers werden in de tweede ronde van de Play-Offs echter met 4–0 uitgeschakeld door de San Antonio Spurs. Aan spelverdelers ontbreekt het de Clippers sowieso niet: naast de ‘echte’ point guards Paul, Billups en Bledsoe zouden ook forward Grant Hill en guard Jamal Crawford op die positie kunnen spelen.

Ook leuk om te lezen